Absențe importante în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Absențe importante în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Federația Română de Fotbal a anunțat, marți, componența lotului pe care Mirel Rădoi îl va avea la dispoziție la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe pagina de Facebook Echipa Națională a României, mai mulți artiști și jurnaliști au anunțat pe rând, din 20 în 20 de minute, tricolorii convocați de selecționerul Mirel Rădoi.

Stabilirea lotului a fost o provocare, după cum anunță chiar FRF, Jocurile Olimpice nefiind programate în perioadă FIFA, iar cluburile au avut dreptul de a răspunde negativ la convocările jucătorilor. Astfel, din cei 61 de jucători anunțați inițial în lotul extins, România nu ar fi putut avea la dispoziție un lot complet la această competiție.

ADVERTISING

În urma unui demers al FRF, la care s-au aliniat și alte federații naționale de pe toate continentele, FIFA a permis înlocuirea unor anumiți jucători din lotul anunțat inițial. Cu toate acestea, confirmările din partea cluburilor au ajuns greu, motiv pentru care anunțarea lotului a avut loc abia astăzi, 29 iunie.

Printre jucătorii convocați de Mirel Rădoi nu se regăsesc Ianis Hagi, Olimpiu Moruțan sau Florinel Coman, dar nici măcar Denis Alibec, Alex Chipciu sau Constantin Budescu.

Dar iată care sunt jucătorii convocați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo:

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);

ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

  • Prezența lui George Pușcaș în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading.
  • De asemenea, din cei 20 de jucători convocați, doi vor fi rezerve. Aceștia vor putea fi utilizați doar în cazul în care vor exista accidentări printre cei 18 fotbaliști din lot.
  • Selecționerul Mirel Rădoi urmează să decidă care vor fi cele două rezerve.
ADVERTISING

Selecționata olimpică a României se va reuni pe 30 iunie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.

Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie – 7 august 2021.

Tricolorii, în Grupa B

România a fost repartizată în Grupa B de la Jocurile Olimpice, alături de Noua Zeelanda, Coreea de Sud și Honduras.

Programul meciurilor în grupa noastră:

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora 11:00, Kashima)
Honduras – România (ora 14:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora 14:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora 11:30, Yokohama)

*Ora României

Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997, însă fiecare reprezentativă poate convoca trei fotbaliști care depășesc această limită, indiferent de vârstă.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!