5 detalii inedite înainte de startul Jocurilor Olimpice de iarnă și 3 ponturi la pariuri

5 detalii inedite înainte de startul Jocurilor Olimpice de iarnă și 3 ponturi la pariuri

Între 4 și 20 februarie, atenția sportului se va îndrepta către Beijing, unde va avea loc o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. În rândurile ce urmează veți găsi 5 detalii inedite despre această competiție, alături de 3 ponturi pentru amatorii de pariuri pe sporturi de iarnă.

  1. 2.871 de sportivi (1.581 de bărbați și 1.290 de femei) din 91 de țări participă la Jocurile Olimpice. În total sunt 109 probe din 7 sporturi (15 discipline sportive).
  1. China a alocat un buget de organizare în valoare de 3.9 miliarde de dolari. Este o sumă mult mai mică decât cea cheltuită de chinezi în 2008, când au găzduit Jocurile Olimpice de vară. Suma din acel moment s-a ridicat la 43 de miliarde de dolari.
  1. România a ratat prezența doar la două ediții a Jocurilor Olimpice, în 1924 (prima ediție) și 1960.
  1. Singura medalie a României la Jocurilor Olimpice de iarnă datează din anul 1968. Atunci, la Grenoble, Franța, echipajul de bob-2 persoane, alcătuit din Ion Panțuru și Nicolae Neagoe a câștigat medalia de bronz.
  1. Două țări își fac debutul la Jocurile Olimpice de iarnă cu ocazia ediției de la Beijing. Este vorba despre Haiti și Arabia Saudită. Kenya a avut și ea un sportiv calificat, dar acesta s-a retras.
ADVERTISING

3 ponturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Jocurile Olimpice de iarnă nu stârnesc doar interesul pasionaților de sport, ci și pe cel al pariorilor dornici să-și lărgească aria de selecții cu sporturi mai puțin populare. Cotele pentru Jocurile Olimpice prezentate sunt preluate de la agenția online Unibet.

Norvegia, aproape de doborârea unui nou record

În 2018, Norvegia a reușit să devină țara care a stabilit recordul celor mai multe medalii câștigate la o ediție a Jocurile Olimpice de iarnă. A obținut nu mai puțin de 39 la număr și a doborât recordul stabilit de SUA la Vancouver 2010. Norvegia a câștigat 14 medalii de aur, 14 de argint și 11 de bronz.

ADVERTISING

Norvegienii și-au îmbunătățit parcursul din 2006 încoace și au câștigat din ce în ce mai multe medalii. De altfel, nordicii sunt principalii favoriți să termine pe primul loc în clasamentul pe medalii și la Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Iar cei care cred foarte mult în Norvegia pot miza la Unibet că nordicii vor câștiga cel puțin 43.5 medalii, la o cotă atractivă de 2.00.

norvegia-img

Încă un aur pentru Ester Ledecka?

Sportiva din Cehia Ester Ledecka a scris istorie la Jocurile Olimpice din 2018, când a devenit prima femeie care a reușit să câștige medalia de aur în aceeași ediție a Jocurilor Olimpice în două sporturi diferite. A reușit mai întâi să câștige medalia de aur la schi alpin Super-G, pentru ca ulterior să reușească aceeași performanță și la snowboard - slalom gigant paralel.

ADVERTISING

De asemenea, ea mai are în palmares și două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Snowboard. Ea pornește cu prima șansă și la ediția din 2022 a Jocurilor Olimpice, având cota 2.25 la Unibet.

ester-ledecka-img

Yuzuru Hanyu luptă pentru al treilea aur consecutiv

În 2008, niponul Yuzuru Hanyu a devenit al patrulea patinator din istorie care a reușit să își apere titlul olimpic, după Gilis Grafstorm, Karl Schafer și Dick Button. El mai are în palmares și două medalii de aur la Campionatele Mondiale, dar și trei de argint și două de bronz.

Unibet îl vede al doilea favorit la câștigarea aurului olimpic, oferindu-i cota 4.55. Principalul favorit este Nathan Chen, cu cota 1.42.

yuzuru-hanyu-img

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment și fac parte din oferta Unibet, agenție online la care orice pariu de minim 50 RON plasat în intervalul februarie - martie generează și un tichet pentru tragerile la sorți cu premii în automobile BMW.