Vlad Voiculescu l-a propus pe Horia Tomescu pentru funcția de viceprimar al Capitalei, pe care ar fi trebuit să o ocupe el însuși. Cine sunt candidaţii PSD şi PNL

Vlad Voiculescu l-a propus pe Horia Tomescu pentru funcția de viceprimar al Capitalei, pe care ar fi trebuit să o ocupe el însuși. Cine sunt candidaţii PSD şi PNL

Liderul grupului consilierilor USR PLUS, Vlad Voiculescu, desemnat inițial pentru funcția de viceprimar al Capitalei, va renunța la învestirea în funcție. În schimb, grupul politic îl va susține pe Horia Tomescu.

În ședința Consiliului General de luni, 21 decembrie, au depus jurământul și cei 10 consilieri generali supleanți care încă nu își preluaseră mandatele. Iar asta înseamnă că forul de conducere a Bucureștiului este complet și – potrivit noilor prevederi ale Codului Administrativ – se pot alege viceprimarii.

ADVERTISING

În context, grupurile politice au propus candidații.

Vlad Voiculescu, liderul grupului USR-PLUS, nu și-a propus propriul nume, așa cum se stabilise inițial. Asta, în contextul în care, în urma negocierilor pentru formarea Guvernului, grupării USR PLUS îi va reveni Ministerul Sănătății. Iar numele lui Vlad Voiculescu a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Sănătății (funcție pe care a mai deținut-o în 2016).

Cioloş confirmă: Anca Dragu va fi propusă preşedinte la Senat, iar Vlad Voiculescu – ministru al Sănătăţii

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vlad Voiculescu a anunțat că grupul său politic îl susține pentru funcția de viceprimar pe Horia Tomescu.

PNL îl susține, în continuare, pe Stelian Bujduveanu pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

Iar grupul PSD, condus de Aurelian Bădulescu, le-a propus pentru funcția de viceprimar pe consilierele generale Daniela Raiciu și Florentina Gherghiceanu.

Aurelian Bădulescu a dorit să știe și care dintre cei propuși la funcțiile de viceprimari are întâietate în condițiile Codului Administrativ, în sensul că îi va ține locul primarului general Nicușor Dan.

ADVERTISING

Secretarul general de ședintă a precizat că această noțiune de viceprimar 1 și viceprimar 2 se aplică doar în anumite situații. Dar că viceprimar 1 va fi candidatul susținut de USR PLUS, Horia Tomescu.

Citește și:

Scandal la începutul ședinței de Consiliu General: Lucrările s-au suspendat după ce grupul PSD a refuzat să rămână în sala care i-a fost alocată de Nicușor Dan


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇