Viceprimarul USR PLUS de la Sectorul 3 a fost amenințat pe șantierul unei firme deținute de familia lui Negoiță: Ori pleci, ori îți turnăm pământ în cap!

Viceprimarul USR PLUS de la Sectorul 3 a fost amenințat pe șantierul unei firme deținute de familia lui Negoiță: Ori pleci, ori îți turnăm pământ în cap!

Viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, Lucian Judele, a povestit că a fost amenințat în timp ce făcea verificări pe un șantier al unei firme care aparține părinților lui Robert Negoiță și unde lucra o companie a primăriei.

După tragedia din 2 august din preajma Bibliotecii Naționale – unde doi muncitori au murit îngropați de un mal de pământ pe un șantier ilegal al Algorithm Residențial S3 SRL – USR PLUS și PNL au anunțat măsuri.

Printre ele, au adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care au obligat primăria de sector să publice informații complete despre toate șantierele pe care le-a deschis.

ADVERTISING

Totodată, consilierii locali USR PLUS și PNL i-au încurajat pe cetățeni să-i sesizeze, atunci când văd șantiere pontențial ilegale.

În context, viceprimarul Lucian Judele anunță că lunea trecută, pe 9 august, a primit sesizarea unui cetățean care susținea că lucrările de construcții care se desfășurau pe Bulevadul Pallady, la numărul 45 D, ridicau mari semne de întrebare.

Viceprimarul susține că s-a deplasat în aceeași zi la fața locului, pentru verificări. Și, inițial, muncitorii i-au permis accesul în șantier. Dar în curând și-au schimbat atitudinea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Când am ajuns la locul unde se efectuează lucrări, i-am întrebat dacă există o autorizație. Pentru că eu nu am văzut panou la intrare în șantier.

Ori pleci, ori îți turnăm pământ în cap!

”La acel moment, când am cerut autorizația, reprezentanții societății au devenit din ce în ce mai nervoși. Au dat niște telefone. Și mi-au spus că am venit pe șantier cu lecțiile nefăcute. Că nu știu al cui este șantierul.

Și aș face foarte bine să părăsesc șantierul, înainte ca cel care conduce excavatorul să îmi toarne o cupă de pământ în cap.

Au dovedit peste puține secunde că se țin de cuvânt. I-au spus celui care conducea buldoexcavatorul să își continue treaba ca și cum eu nu aș fi acolo. Pe deasupra capului meu au început să ridice pământul. Care cădea pe mine”, a declarat viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele.

cu-cupa-deasupra-capului-3
Viceprimarul Lucian Judele pe șantierul din Sectorul 3, unde a fost amenințat. Foto: Lucian Judele

Puteți urmări toate declarațiile viceprimarului Lucian Judele pe acest subiect în materialul video de mai jos:

Lucian Judele, viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, conferință de presă pe tema unui nou șantier ilegal deschis de primarul Robert Negoiță

Publicată de Lucian Judele pe Luni, 16 august 2021

Acesta a mai precizat că lucrările erau efectuate cu utilajele care aparțin companiei Algorithm Construct SRL. Este o societate deținută de alte două firme ale Sectorului 3, adică Algorithm Residential SRL și SD 3 Salubrizare și Deszăpezire S 3 SRL.

Algorithm-Constructii-S3-SRL

Cine a închiriat utilajele firmei Sectorului 3

Utilajele acestei companii ale primăriei erau închiriate de o societate care se numește Value Investor Expert SRL. Această firmă are patru asociați.

ADVERTISING

Primii doi se numesc Ilie și Lidia Negoiță. Iar potrivit viceprimarului Lucian Judele, sunt părinții lui Robert Negoiță.

asociati-la-Value-Investor-Expert-SRL

Apoi ,există și două firme asociate. Una se numește Rin Grande Estate SRL. Asociați în această firmă sunt tot Ilie și Lidia Negoiță (cu câte 35% din participație) și Luminița Iulia Manolache (cu 30% din participație).

asociati-societate-Rin-Grande-Estate

O altă firmă care este asociată în Value Investor Expert SRL este Rin Resort & Spa SRL. Această firmă are aceiași asociați ca și Rin Grande Estate SRL: Ilie și Lidia Negoiță (cu câte 35% din participație) și Luminița Iulia Manolache (cu 30% din participație).

Rin-Resort-SPA-SRL

Potrivit unui contract încheiat pe 3 august 2021, Value Investor Expert SRL închiria, cu ora sau cu ziua, utilaje de la firma Sectorului 3, numită Algorithm Construcții SRL. Prețurile variază. Spre exemplu, un buldoexcavator cu cupă costă 1.250 lei/zi sau 170 lei/oră.

La solicitarea Spotmedia.ro, viceprimarul Lucian Judele (USR PLUS) a precizat că nimeni nu a depus nicio solicitare pentru emiterea vreunei autorizații de construire pe terenul din Pallady 45 D. Așa că nici vorbă ca respectivul șantier să fi avut acte în regulă.

cu-cupa-deasupra-capului-4
Foto: Utilajele Algorithm Residential S3 SRL, la lucru pe șantierul firmei deținute de părinții lui Robert Negoiță

De altfel, între timp, lucrările s-au sistat, anunță Lucian Judele. Iar până la acest moment nu s-a stabilit foarte clar ce anume se construia pe Pallady 45, cu utilaje închiriate de la societatea primăriei de sector.

Acesta a mai precizat și că a depus plângere pentru ultraj la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 împotriva celor care l-au amenințat pe șantier, pe data de 9 august.

Spotmedia.ro a încercat să îl contacteze telefonic pentru un punct de vedere şi pe primarul Robert Negoiță. Dar acesta nu a răspuns la telefon, până la momentul publicării acestui articol.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇