Vești bune: Donațiile rămân la ordinea zilei, teatrul revine online si primii turiști români au ajuns deja în Grecia

Vești bune: Donațiile rămân la ordinea zilei, teatrul revine online si primii turiști români au ajuns deja în Grecia

Vești bune vin astăzi de pe toate fronturile și merită analizate, altfel riscă să se piardă în tăvălugul de știri negative.

Maternitățile au mai primit o serie de donații considerabile, artiștii își scot la licitație operele pentru Crucea Roșie, iar cercetătorii au inventat o mască sanitară care se dezinfectează prin USB.

În plus, China a anunțat că are ”în mână” un vaccin de succes împotriva COVID-19.

Nu în ultimul rând, în ultimele ore, am primit vești de la primii români care au ajuns deja în Grecia, dar și câteva noutăți de la Festivalul de Teatru de la Sibiu, care anul acesta se desfășoara online, pentru toată lumea!

Asociația Prematurilor oferă echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID-19

Asociația Prematurilor pune în aplicare un proiect nou, adaptat circumstanțelor globale și nevoilor din sistemul sanitar, cu sprijinul Kaufland România.

ADVERTISING

Asociația Prematurilor a obținut finanțare în cadrul programului ”În stare de bine” demarează un proiect de susținere a comunităților și grupurilor vulnerabile în criza cauzată de coronavirus.

Astfel, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București vor beneficia de lămpi UV bactericide, viziere, combinezoane, halate, măști și protecție încălțăminte pentru cadrele medicale și pentru părinți.

Proiectul vizează aproximativ 100 de cadre medicale, peste 2.000 de părinți și aproximativ 2.000 de nou-născuți care se nasc în maternitățile mai sus menționate în următoarele 4-5 luni.

Artiștii donează pentru Crucea Roșie

Zeci de artiști reprezentativi ai artei contemporane românești și-au donat propriile creații și s-au unit în jurul cauzei caritabile lansate de Societatea Națională de Crucea Roșie Română pentru a sprijini programele lansate în contextul crizei epidemiologice, potrivit unui comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Printre aceștia se numără: Șerban Savu, care semnează o lucrare reprezentativă pentru actuala perioadă - „Patrula” și care pornește în licitație de la 6.000 de euro; Marius Bercea este prezent cu una dintre cele mai valoroase lucrări în cadrul evenimentului - „After Dinner Critique”, cu un preț de pornire de 9.000 de euro, iar Ioan Sbârciu impresionează cu „Don Quijote” care va începe în licitație de la prețul de 6.000 de euro.

Acestora li se alătură Felix Aftene, Mircea Cantor, Dana și Ștefan Maitec sau Andrei Gamarț, care au dat dovadă de responsabilitate, bunătate și solidaritate, dovedind aserțiunea Frumusețea va salva lumea. 

Cele 24 de opere care vor sprijini cauza nobilă sunt completate de două lucrări de mari dimensiuni semnate de unul dintre cei mai importanți și valoroși pictori români contemporani - Ștefan Câlția.

Artistul ne oferă un „Spectacol” contemporan care pornește în licitație pentru 20.000 de euro și o capodoperă semnată în anul 2001 - „Ianus pe apă” și care este estimată la 20.000-35.000 de euro.

ADVERTISING

O prezență notabilă este și cea a lui Constantin Piliuță cu 7 lucrări – cele mai valoroase fiind  „Toamnă la Breaza”, „Păpădii” şi „Peisaj de vară”, având prețuri de pornire între 1.500 și 3.500 de euro

Cercetătorii din Israel au inventat o masca sanitară care se dezinfectează prin USB

O echipă de cercetători din Israel a inventat o mască sanitară ce poate distruge coronavirusul prin intermediul căldurii generate de curentul electric de la un încărcător de telefon mobil.

Noua mască este dotată cu un port USB ce se conectează la o sursă de energie, cum ar fi un încărcător standard de telefon mobil, care încălzeşte un strat interior din fibre de carbon până la o temperatură de 70 de grade Celsius, suficient de ridicată pentru a distruge virusurile, scrie Reuters.

În timpul testelor, prototipul a fost expus la douăzeci de cicluri de încălzire de câte jumătate de oră, fără însă a fi observat un efect negativ asupra durabilităţii, iar cercetătorii garantează până la câteva zeci de astfel de cicluri, fără niciun risc.

China anunță că un vaccin experimental anti-COVID 19 a avut succes în testele pe oameni

China National Biotec Group (CNBG) a anunţat că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a produs anticorpi într-un studiu clinic şi, ca urmare, compania chineză intenţionează să organizeze în etapa următoare o serie de teste pe grupuri mari de pacienţi umani în mai multe ţări.

Deocamdată, niciun vaccin nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 400.000 de persoane în lume, deşi mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial, informează Reuters.

Primii turiști români au ajuns in Grecia

Primele două autocare cu turiști au ajuns în această săptămână în Thassos și Halkidiki, în vacanțe pentru care platesc de la 314 euro pentru un studio.

In curând vor începe îmbarcările și către litoralul românesc, anunță touroperatorul Hello Holidays, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2020 se desfășoară online

Vești bune și pentru iubitorii de teatru care nu ar fi avut cum să ajungă zilele viitoare la Sibiu.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” organizează cel de-al 27-lea Festival Internaţional de Teatru de la Sibiu – FITS 2020, care se desfăşoară până pe 21 iunie.

O ediţie puternic ancorată în actualitatea curentă, care propune, exclusiv online, o selecție de spectacole recente, alese de pe cinci continente, având ca temă „puterea de a crede / #empowered”.

Între acestea se află şi două producţii excepţionale de dans contemporan şi, respectiv, operă – „Neo Dervish” şi „Messiah /Der Messias” – care constituie secţiunea austriacă a FITS.

Acest program beneficiază de susţinerea Ambasadei Austriei la Bucureşti şi a Forumului Cultural Austriac Bucureşti, în cadrul tradiţionalului şi puternicului lor parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Cele două spectacole vor fi difuzate pe data de 21 iunie 2020, pe site-ul oficial FITS, dar și pe pagina oficială de Facebook și pe canalul oficial de YouTube


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇