Asociația Prematurilor oferă echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID-19 pentru personalul medical și nou-născuții din maternități

Asociația Prematurilor oferă echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID-19 pentru personalul medical și nou-născuții din maternități

Asociația Prematurilor oferă un real sprijin cadrelor medicale și nou-născuților din maternități prin dotarea unităților spitalicești cu aparatură și echipamente de protecție împotriva Covid 19.

ONG-ul pune în aplicare un proiect nou, adaptat circumstanțelor globale și nevoilor din sistemul sanitar, cu sprijinul Kaufland România. Asociația Prematurilor a obținut finanțare in cadrul programului  ”În stare de bine” și demarează un proiect de susținere a comunităților și grupurilor vulnerabile în criza cauzată de coronavirus.

ADVERTISING

Astfel, Maternitatea Spitalului Județean de Urgența Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București vor beneficia de lămpi UV bactericide, viziere, combinezoane, halate, măști și protecție încălțăminte pentru cadrele medicale și pentru părinți.

Proiectul vizează aproximativ 100 de cadre medicale, peste 2000 de părinți și aproximativ 2000 de nou-născuți care se nasc în maternitățile mai sus menționate în următoarele 4-5 luni.

„Proiectul nostru este vital și vine în sprijinul comunității intr-o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți. Personalul medical nu se poate contamina și nu îi poate expune pe nou născuții vulnerabili sau pe cei născuți la termen. Este rolul nostru, al adulților, al societății civile, să ii protejam și pe cei mai mici pacienți ai sistemului de sănătate. Părinții din maternități trebuie să aibă posibilitatea de a fi în siguranță și de a menține aceste norme de igienă. Medicii vor fi mai protejați, părinții mai liniștiți, copiii mai sănătoși. Este un real sprijin, având în vedere lipsurile de toate felurile din maternități și spitale la aceasta ora” – Diana Gămulescu, președinte Asociația Prematurilor

ADVERTISING

Proiectul se numește ”Sprijin pentru personalul medical și nou-născuții din maternități – echipamente de protecție și aparatura împotriva COVID 19” și este derulat de Asociația Prematurilor și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre Asociația Prematurilor

www.asociatiaprematurilor.ro

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părinților și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

ADVERTISING

Asociația Prematurilor este singurul ONG din România pe prematuritate acreditat în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants – singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților. Asociația reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități. Scopul comun este îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇