Va fi consolidat blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei

Va fi consolidat blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei

Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei, va fi consolidat, după ce a fost obținut de către PMB acordul proprietarilor. Pentru început vor fi inițiate lucrările de expertizare ale imobilului.

Anunțul a fost făcut de primarul general Nicușor Dan.

„Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduieşte cinematograful Patria şi care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic.

Construit în 1935, blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

ADVERTISING

A fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri monument istoric, iar acum Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), iniţiază lucrările de expertizare care vor dura 60 de zile.

Următoarea etapă va fi auditul energetic, iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obţinerea de fonduri necesare consolidării şi reabilitării", a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

🟢 Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduiește...

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 14 aprilie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇