ISU: Un urs a fost văzut pe strada Găgeni din Ploiești. Ulterior, un urs a apărut în localitatea Găgeni de lângă Ploiești

ISU: Un urs a fost văzut pe strada Găgeni din Ploiești. Ulterior, un urs a apărut în localitatea Găgeni de lângă Ploiești

Un urs a fost observat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Găgeni din nordul Ploieştiului, populaţia fiind avertizată prin intermediul unui mesaj Ro-Alert. Apoi, duminică la amiază, tot un urs a fost văzut în localitatea Găgeni, de lângă Ploieşti.

Mesajul a fost transmis în jurul orei 1:00, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, prezenţa animalului a fost semnalată pe strada Găgeni, iar la faţa locului a fost alocat un echipaj SMURD.

👉 Autoritățile din Ploiești au fost în #alertă, azi-noapte, după ce prezența unui #urs a fost semnalată în nordul...

Publicată de Actualitatea Prahoveană pe Sâmbătă, 22 iulie 2023

Locuitorii oraşului sunt sfătuiţi să evite zona, să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să îl fotografieze sau să îl hrănească.

ADVERTISING

În înregistrările postate pe rețelele de socializare se vede cum ursul a fost urmărit pe străzi, dar nu a fost prins încă.

Viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim, a convocat un grup de lucru pentru luarea de urgență a măsurilor care se impun și s-a deplasat în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova. La acțiune au participat reprezentanții ISU Prahova, ai Poliţiei Locale, ai Poliţiei Municipiului Ploieşti, dar și reprezentanți ai Parcului Memorial „Constantin Stere” şi ai Asociaţiei Vânătorilor, informează într-un comunicat, primăria.

ADVERTISING

Autorităţile locale monitorizează în continuare situaţia, ursul fiind văzut ultima dată în zona de nord a oraşului, respectiv rafinăria Vega.

„Rugăm cetăţenii municipiului Ploieşti să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii implicaţi, singurul demers recomandat în situaţia în care sesizează un pericol fiind acela de a apela la numărul de urgenţă 112”, este mesajul Primăriei Ploieşti.

UPDATE Un urs şi-a făcut apariţia şi localitatea Găgeni din comuna Păuleşti din judeţul Prahova, situată la câţiva kilometri nord-vest de Ploieşti.

ADVERTISING

ISU Prahova anunţă că, duminică după amiază, după ora 14:30, a fost semnalată prezenţa unui urs în comuna Păuleşti, sat Găgeni.

Populaţia este avertizată ca, în astfel de situaţii, să nu se apropie de animal, să nu încerce să îl hrănească ori fotografieze şi să sune la 112.

În ultima perioadă, a fost semnalată prezența urșilor și în localități limitrofe Ploieștiului. Un urs a mai fost capturat pe străzile din Ploiești în urmă cu mulți ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇