Traficul pe Transalpina și Transfăgărășan nu se mai închide la dată fixă

Traficul pe Transalpina și Transfăgărășan nu se mai închide la dată fixă

Se schimbă regulile care făceau obligatorie închiderea la dată fixă pentru Transalpina și Transfăgărășan, cele două drumuri naţionale care trec pe la 2.000 de metri, prin munţi.

Până anul acesta regulamentul de funcționare spunea că e obligatorie închiderea tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina, în perioada 30 octombrie-30 iunie.

Drumarii spun că cele două șosele vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună. Drumarii au mai declarat pentru Radio România Actualități că fac în fiecare dimineață verificări, pentru a se asigura că șoferii urcă în condiții de siguranță.

ADVERTISING

Pe Transfăgărășan, mai ales pe versantul nordic din județul Sibiu, se montează plase de siguranță și alte sisteme prin care să se oprească avalanșa stâncilor.

De asemenea, este în pregătire un proiect de amenajare a unor copertine de protecție din beton, care să permită circulația aproape pe întreaga durată a anului, scrie sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇