Mii de blocuri din București rămân fără apă caldă, după ce ELCEN a oprit forțat centrala CET Progresu

Mii de blocuri din București rămân fără apă caldă, după ce ELCEN a oprit forțat centrala CET Progresu

Mii de blocuri din Bucureşti au rămâs fără apă caldă, cel târziu până luni, din cauza unei avarii la rețeaua de termoficare, care a afectat CET Progresu.

Electrocentrale București (ELCEN) a fost nevoită să oprească forțat centrala CET Progresu, din sudul Capitalei.

Termoenergetica transmite că mii de blocuri vor rămâne fără apă caldă până cel târziu pe 2 septembrie. Lista completă de zone afectate se găseşte aici.

“Avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu. Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu.

ADVERTISING

CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN.

CET Progresu va rămâne închisă până când Termoenergetica va lua toate măsurile tehnice și organizatorice care se impun pentru a asigura sarcina termică minimă corespunzătoare unui regim de funcționare acceptabil”, este explicaţia ELCEN.

ADVERTISING

Avaria s-a produs în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București. Nu exista nicio avarie la CET Progresu, aparținând ELCEN. Responsabilitatea privind sistarea apei calde în mai multe zone din București ca urmare a producerii avariei intră exclusiv în sarcina Termoenergetica. Oprirea forțată a CET Progresu este o consecință a incapacității tehnice a Termoenergetica de a asigura parametrii minimi necesari functionarii corespunzătoare a centralei termoelectrice Progresu”, adaugă ELCEN.

ADVERTISING

CET Progresu va fi repornită miercuri dimineață, dacă vor fi asigurate condițiile tehnice care să permită funcționarea în siguranță a agregatelor.

„Consumatorii din București nu sunt racordați la CET Progresu (ELCEN). Aceștia au o relație contractuală exclusiv cu Termoenergetica.

ELCEN produce si livrează agent termic până la limita (gardul) celor 4 CET-uri pe care le deține. Termoenergetica preia agentul termic de la ELCEN și îl furnizează sub forma de apă caldă menajeră la consumatori”, a precizat Serviciul Comunicare al ELCEN.

Pe de altă parte, 875 de blocuri din Sectorul 5 nu vor avea apă caldă, în urma unor lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare.

Termoenergetica anunţa mai devreme marţi că se va interveni în zona străzilor Sergent Nuţu Ion, Sebastian şi Buzoieni din Sectorul 5.

Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 56 puncte termice (875 de blocuri) până în data de 1 septembrie, la ora 23.30.

Potrivit companiei, anul de punere în funcţiune a conductelor din această zonă este 1984, această porţiune de reţea având o vechime de peste 40 de ani.

”Pe măsură ce lucrările sunt finalizate şi ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Astfel, se vor pune în funcţiune, succesiv, mai întâi punctele termice din zona Nuţu Ion, urmând ca, la final, să fie alimentate şi pornite cele din zona Sălaj şi de pe Calea Ferentari", precizează sursa citată.

Aşa arată starea sistemului de termoficare din Bucureşti, la ora 19.30, după cum arată aplicaţia TermoAlert.

stare-sistem

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇