Suntem pe locul 3 la sărăcia în rândul copiilor. Ministrul Muncii e optimist: Cifrele ne dau curaj

Suntem pe locul 3 la sărăcia în rândul copiilor. Ministrul Muncii e optimist: Cifrele ne dau curaj

România se află pe locul 3 în ceea ce privește sărăcia în rândul copiilor, după Rusia și Ucraina, potrivit UNICEF.

Federația Rusă are aproape trei sferturi din creșterea totală a numărului de copii care trăiesc în sărăcie din cauza războiului din Ucraina și a crizei costului vieții din întreaga regiune, în condițiile în care alte 2,8 milioane de copii trăiesc acum în gospodării aflate sub pragul sărăciei.

Conform studiului, pe locul doi se situează Ucraina, cu o jumătate de milion de copii care au ajuns să trăiască în sărăcie, fiind urmată de România, cu alți 110.000 de copii, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Ministrul Muncii e optimist

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis luni, de Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, că deşi lupta cu sărăcia nu este uşoară şi uneori pare că este în zadar, cifrele ne dau curaj. Astfel, spune el, că dacă în anul 2011 aveam 400.000 de beneficiari de ajutor social, astăzi am ajuns la 150.000.

”Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, ne găseşte în acest an la o răscruce de drumuri, marcată puternic de efectele pandemiei Covid 19, de războiul din Ucraina, de criza economică şi de cea energetică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conştienţi de faptul că cele mai afectate persoane vor fi tocmai cele care astăzi sunt deja în stare de vulnerabilitate, încercăm să găsim soluţii de intervenţie rapidă pentru a veni în sprijinul acestor oameni”, spune ministrul în mesaj, citat de News.ro.

Marius Budăi subliniază că, din păcate, sărăcia nu este doar monetară și acest fenomen necesită o intervenţie cu mult mai amplă, care înseamnă creşterea şanselor copiilor să urmeze cursurile de învăţământ, educarea părinţilor din aceste categorii vulnerabile, astfel încât să-şi trimită copiii la şcoală nu doar pentru a primi o alocaţie sau o masă, ci mai ales pentru a le da o şansă pentru viitor.

ADVERTISING

”Deşi lupta cu sărăcia nu este uşoară şi uneori pare că este în zadar, cifrele ne dau curaj: dacă în anul 2011 aveam 400.000 de beneficiari de ajutor social, astăzi am ajuns la 150.000 şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care lucrează neobosit, zi de zi, pentru a-i scoate pe semenii lor din sărăcie”, spune ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇