La mulți ani! – așa începe orice an nou. Sau orice sărbătoare. Orice moment în care ne facem urări, planuri, ne fixăm ținte ambițioase. Apoi vine o nouă zi. Până la următorul ”La mulți ani” pare că intrăm într-o pauză de ambiție. Practic, viața noastră ambițioasă se trăiești între două urări de ”La mulți ani”. În realitate, orice zi ne-am alege în viața noastră este ziua perfectă pentru a schimba sau începe ceva. Diferența dintre ziua în care adunăm gândurile bune și ambițioase și următoarele, în care le abandonăm, stă în energia pe care o avem atunci.
Alimentați de lucrurile bune, prietenii sau oamenii-sărbătoare care ne sunt alături, simțim că putem face orice. Da, chiar să slăbim 10kg sau oricât e nevoie pentru a fi sănătoși și în formă. Da, chiar și să luăm mașina la care visăm sau să facem renovările amânate atâta timp. În zilele următoare, când atmosfera se schimbă și oamenii care ne dau atâta energie bună nu ne mai sunt în jur, pare că pierdem din determinare.
O strategie câștigătoare pentru 2023 este să ne înconjurăm de mai mulți oameni buni care să ne alimenteze visurile frumoase și planurile ambițioase. Oameni care să ne spună mai mult că ”da, se poate”, decât să găsească motive pentru care nu s-a putut până acum, deci, prin urmare, nu are șanse nici de aici înainte. Oameni care să ne ajute să rămânem pe cărarea corectă, când simțim că suntem pe o potecă îngustă între prăpăstii.
Nu Mercur retrograd este vinovat pentru planurile frumoase abandonate. Conjuncturile câștigătoare țin de alegerile pe care le facem. Putem alege să ne înconjurăm de oameni care să ne dea încredere, optimism și putere să visăm. Împreună să visăm tot mai mult și să ne încurajăm atunci când vin momentele grele. Nicio viață nu este perfectă cum s-ar crede privind în social media, la fel cum niciun proiect, simplu sau complicat, nu a fost simplu de dus până la punctul când a început să producă rezultate și recunoaștere publică.
O altă strategie câștigătoare este să ne dăm timp și spațiu. Timp să învățăm, spațiu să evoluăm și să greșim. Foarte important este să folosim acest timp și spațiu pentru a aduna lecții pe care să le aplicăm mai departe. Dacă ceva nu a mers bine, nu înseamnă că va fi așa și pe viitor. Asta nu se întâmplă de la sine, ci doar dacă înțelegem de ce nu a mers așa cum plănuiam. Nu ne putem aștepta să avem rezultate diferite făcând mereu lucrurile la fel. Orice plan care nu a mers înseamnă timp investit în învățare. Privind așa lucrurile, eșecurile nu mai sunt eșecuri care să doboare, ci doar borne pe un drum al evoluției personale.
La final, cea mai importantă strategie câștigătoare: fă bine și rămâi bun! Este ceva care se învață, pentru că uneori încercând să faci bine ajungi să faci rău...și, în mod incredibil, inversa este valabilă și ea. Binele pus în lume ne însoțește toată viața, la fel cum răul făcut ajunge să ne bântuie până la capătul ei. Având asta în minte ne este mai ușor să ne alegem o mantră în jurul binelui, pe care să ne construim alegerile și comportamentele. Poate nu se simt imediat efectele, dar chiar și la 10-20 de ani de la un simplu gest de bunătate poți descoperi cum el a rămas fixat în Univers și ajută exact când te aștepți mai puțin.
Să fim mai buni unii cu alții în 2023 și mulți ani de aici înainte! La mulți ani #demilioane!
Împreună schimbăm lumea în care trăim!