Numărătoarea inversă

toader.paun
Jurnalist, Consultant digital
Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează, în prezent, dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. Este directorul de comunicare al agenției Zaga Brand, inclusă de revista BrandMarketing în topul celor mai creative și active companii în zona digitală din România. Pasionat de călătorii, oamenii cu povești capabile să-I inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platforma proprie – demilioane.ro.

17…16…15…14…13…12 zile până se încheie 2022. Iar numărătoarea inversă continuă. În general, numărăm astfel când așteptăm un deznodământ fericit. Iar finalul de 2022 ar trebui să încheie mai multe capitole agitate și neașteptate din istorie.

Doar că nu e ca la TV, când ai ajuns la 0 este focul de artificii, așteptarea se termină și momentul este fericit și fix cum a fost așteptat.

De la noul an așteptările sunt mari. Și e normal să fie așa de la orice nou început de an, mai ales după doi de pandemie și unul de război în vecini. Dacă ne lăsăm toate speranțele în numărătoare, nu va fi suficient pentru ca anul să fie mai bun.

Soluția este pe cât de simplă, pe atât de greu de pus în practică: planificarea. Obiective mai mici, dar realizabile, astfel încât cu trecerea timpului să nu lăsăm să se acumuleze tensiune și nefericire din neatingerea unor ținte.

În același timp, visarea către obiective frumoase ne poate alimenta cu optimism și ne poate da energia să ne ridicăm atunci când avem o vale de străbătut. 

Numărătoarea inversă până la final de 2022 ne oferă timp de introspecție și de construit planuri. Unele care țin de noi și de lucrurile pe care le putem face altfel. Din greșeli se poate învăța enorm, iar progresul stă cumva în greșeli din care s-a învățat.

Marele păcat al omenirii este că tinde să uite rezultatele provocate de unele greșeli și alegeri nefericite. Așa că, având numărătoarea inversă în minte, să adunăm nu toate planurile pentru 2023, dar și greșelile și eșecurile din care putem învăța. Să ne folosim de ele pentru ani mai buni.  

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇