Un mare spital din România nu mai face operații decât în regim de urgență, pentru că nu are materialele necesare

Un mare spital din România nu mai face operații decât în regim de urgență, pentru că nu are materialele necesare

Spitalul Județean Brașov nu mai efectuează operații decât în regim de urgență, cel puțin până pe 5 februarie, pentru că din cauza datoriilor nu mai primește materialele de care are nevoie.

Potrivit unui comunicat al unităţii sanitare, măsura a fost luată pentru că „există sincope în aprovizionarea și finanțarea spitalului”.

"Șeful blocului operator și-a dat demisia în urmă cu ceva vreme. Șeful blocului operator fiind, de fapt, șeful de secție de la blocul operator. Și atunci fluxul de informație între management și situația de blocul operator a fost puțin deranjat.

ADVERTISING

Între timp am identificat pe altcineva, ca șef al blocului operator. Pentru că să știți că nu se mai înghesuie nimeni să fie șef, pentru că nu ai beneficii, lumea doar trage de tine. Nu există diferențieri salariale", e declarat pentru Radio România Brașov directorul medical de la Spitalul Județean, doctorul Florin Orțan.

El a dat asigurări că se vor găsi soluții pentru tratarea bolnavilor cronici în stare gravă.

"Bolnavii care pot fi programați vor fi programați după ziua de luni. Tot ce nu poate fi programat sau programarea strică prognosticul se va face. Dacă vor fi cazuri urgente, cu siguranță se vor opera. Nici nu se pune problema", a spus medicul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇