Sindicaliștii din Finanțe au declanșat conflictul de muncă. S-ar putea ajunge la grevă generală, inclusiv la ANAF

Sindicaliștii din Finanțe au declanșat conflictul de muncă. S-ar putea ajunge la grevă generală, inclusiv la ANAF

Sindicatul Naţional Finanţe Publice a sesizat Ministerul Muncii referitor la declanşarea conflictului de muncă pentru că revendicările angajaţilor nu și-au găsit rezolvarea. Sindicaliștii sunt deciși să intre în grevă generală.

SindFISC susţine că, în urma întâlnirii cu ministrul Finanţelor din data de 11 august, au fost convenite unele aspecte consemnate în procesul verbal încheiat în aceeaşi dată, însă ulterior aceste revendicări nu şi-au găsit rezolvarea.

Acum sindicaliştii sunt hotărâţi să urmeze toţi paşii legali până la greva generală, aceasta din urmă având ca efect blocarea activităţii în sistemul de finanţe pe termen nelimitat.

„Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC, prin Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) – organizaţie sindicală la care este afiliat, a hotărât declanşarea conflictului de muncă la nivelul grupului de unităţi constituit din Ministerul Finanţelor şi instituţiile din subordinea acestuia, şi anume:

ADVERTISING
  • Aparatul Propriu al Ministerul Finanţelor,
  • Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF (aparat propriu cu instituţiile din subordine: Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili - DGAMC şi Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice - DGRFP-uri),
  • Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor - ONPCSB,
  • Oficiul Naţional Pentru Achiziţii Centralizate - ONAC, Autoritatea Vamală Română - AVR,
  • Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc - ONJN
  • Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar - ASPAAS", arată sindicaliştii într-un comunicat.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În consecinţă, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a solicitat ca Ministerul Muncii să-şi exercite rolul de mediator prin organizarea procedurii de conciliere, conform legii, şi a transmis notificări privind declanşarea conflictului către toate instituţiile menţionate.

În această perioadă, salariaţii Ministerului Finanţelor şi ai instituţiilor subordonate acestuia participă la acţiuni de protest spontane, în care îşi arată nemulţumirea faţă de modul în care Guvernul înţelege să le respecte activitatea, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi al relaţiilor de muncă, protecţia împotriva abuzurilor, asigurarea unor condiţii de muncă decente şi a unei infrastructuri informatice performante.

"Cu toate acestea, finanţiştii îşi strigă nemulţumirile pe perioade limitate de timp, încercând să nu perturbe activitatea instituţiei. Toate aceste semnale de alarmă au fost şi sunt însă ignorate de reprezentanţii Guvernului României, care în prezent refuză să-şi asume propriile angajamente.

ADVERTISING

Prin urmare, nemaiexistând nicio speranţă că există cu adevărat intenţia de a soluţiona problemele cumulate în sistem, SindFISC, prin FNSA, a decis declanşarea conflictului de muncă la nivelul grupului de unităţi constituit din Ministerul Finanţelor şi instituţiile din subordinea acestuia", se mai spune în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇