Şeful Poștei vrea ca fiecare persoană să aibă propriul cod poștal. De ce nu se vor face livrări cu drona

Şeful Poștei vrea ca fiecare persoană să aibă propriul cod poștal. De ce nu se vor face livrări cu drona

Şeful Poştei Române vrea să facă schimbări majore.

Valentin Ștefan a vorbit despre planurile sale la Radio România Actualități.

Iată principalele idei:

  • Lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi, indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare
  • Fizic este posibil, deci putem face livrări cu drona... doar că nu este rentabil. Ne costă mult mai puţin să trimitem un colet cu un om, cu o persoană, decât cineva care să controleze o dronă. Dacă lumea este dispusă să plătească pentru livrări cu drone, sigur că da, dar nu văd ca cineva să poată să accepte livrarea unui pachet de 50 de lei la un cost de livrare de 10-20 de ori mai mult. 
  • Vom implementa o rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor.
  • În următorii 10 ani, 15.000 de angajați vor atinge vârsta pensionarii. Deci vrând-nevrând trebuie să pregătim schimbul de generații în companie și trebuie să pregătim Poșta pentru noile generații. Şi aici cred că sunt trei lucruri simple pe care trebuie să le facem. O dată, să avem salarii competitive. În al doilea rând, trebuie să avem condiţii de lucru moderne. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să facem lucrul la Poşta Română o chestiune de mândrie, cu care orice angajat să se mândrească.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇