Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10%

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10%

Salariile de bază brute ale angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10%, după ce s-a semnat joi noul Contract Colectiv de Muncă (CCM).

Totodată, aceștia vor primi tichete de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie 2022 – 30 noiembrie 2022. Începând cu 1 decembrie 2022, tichetele de masă se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislaţia în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei/tichet.

Angajaţii CFR Călători vor avea și posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă.

ADVERTISING

Potrivit companiei, prin intermediul CCM se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale etc.

Reprezentanţii CFR Călători susţin că "majorările salariale sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor şi optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale".

Administraţia companiei şi organizaţiile sindicale reprezentative au mai convenit ca numărul experţilor sociali să fie diminuat de la 29 la 15, cu îngheţarea salarizării la nivelul avut, iar logistica necesară va fi dată în comodat organizaţiilor sindicale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La finalul anului trecut, trenurile au fost blocate de o grevă la CFR, unde angajaţii au cerut salarii majorate cu 30%.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a aruncat atunci parte din vină pe „guvernarea de până prin septembrie”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇