Restricțiile din București ar putea fi relaxate. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide astăzi

Restricțiile din București ar putea fi relaxate. Comitetul  pentru Situaţii de Urgenţă decide astăzi

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este sub 1,5 în Capitală, pentru a treia zi consecutiv, Direcţia de Sănătate Publică anunţând, joi, o valoare de 1,3  a acestui indicator.

În aceste condiții, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte la ora 12:00 pentru a decide noi măsuri de relaxare.

CMBSU urmează să decidă noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde, respectiv creşterea gradului de ocupare permis în localuri - de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

ADVERTISING

Conform datelor DSP Bucureşti, miercuri, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală era de 1,42, iar marţi a fost 1,49.

Atunci când rata de infectare pe întreg Bucureştiul va ajunge la 1/1.000 şcolile vor trece pe scenariul verde, iar toţi elevii vor merge la şcoală. 

Alin Stoica a declarat, miercuri seară, la Digi24, că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde pentru şcoli.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a afirmat Alin Stoica.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇