Reorganizare la Ministerul Agriculturii: 1.700 de angajați vor primi salarii mai mari

Reorganizare la Ministerul Agriculturii: 1.700 de angajați vor primi salarii mai mari

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că, după reorganizarea instituției, 1.700 de angajați vor primi salarii mai mari. Vor fi desființate 300 de posturi de conducere.

El a adăugat că nu vor fi desfiinţate instituţii, ci vor fi comasate şi a oferite câteva exemple precum Agenţia Domeniilor Statului (ADS), Autoritatea Naţională Fitosanitare (ANF), Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ). „Prin această reorganizare vor fi desfiinţate 300 de funcţii de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproape 10 milioane euro”, a mai precizat Barbu.

ADVERTISING

„Vreau să vă transmit un singur lucru – că acele sute de oameni care se îngrijorează, în perioada următoare, după reorganizare, le va creşte salariul. Pentru că atunci când reorganizezi instituţii care au un salariu de bază mai mic faţă de alte instituţii care au un salariu de bază mai mare, trebuie să îi duci la nivelul maxim în plată”, a afirmat Florin Barbu, întrebat la finalul şedinţei de joi a Executivului ce plan de reorganizare are ministerul pe care îl conduce.

Ministrul Barbu a adăugat că „bineînţeles că în jur de 1.700 de oameni, prin această reorganizare, vor primi un salariu mai mare”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Mai mult de atât, eficientizăm instituţiile publice şi, în perioada următoare, Ministerul Agriculturii lansează foarte multe proiecte de ordinul miliardelor de euro. Normal că ne dorim ca fermierii români să nu mai fie plimbaţi de la o instituţie la alta pentru accesarea acestor fonduri europene”, a completat el. 

Chestionat dacă poate oferi exemple cu privire la instituţiile care vor fi reorganizate sau comasate, Florin Barbu a răspuns: „Nu vor fi desfiinţate instituţii, vor fi comasate”.

„Agenţia Domeniilor Statului (ADS), Autoritatea Naţională Fitosanitare (ANF), Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ). Sunt foarte multe instituţii, în jur de 10 instituţii, care vor intra în reorganizarea totală a Ministerului Agriculturii. Da, prin această reorganizare vor fi desfiinţate 300 de funcţii de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproape 10 milioane euro”, a mai precizat Barbu. 

ADVERTISING

Pe 2 septembrie, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, după adoptarea cadrului legal general care vizează reforma administrativă, de luna viitoare fiecare deţinător de portofoliu va veni în Guvern cu propuneri privind reorganizarea ministerelor, primul care a formulat deja o astfel de propunere fiind ministrul Agriculturii, Florin Barbu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇