Proteste în toată țara ale angajaților din direcțiile financiare. Ce nu le convine în ordonanța reducerilor propusă de Guvern (Foto)

Proteste în toată țara ale angajaților din direcțiile financiare. Ce nu le convine în ordonanța reducerilor propusă de Guvern (Foto)

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe protestează, vineri, faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern.

Între timp, ministrul Boloș anunță două demisii de la Finanțe: Vor să plece la Ministerul Fondurilor, mai atractiv salarial. Plafonarea e pentru cei care au 20.000 de lei salariu!

Au inceput protestele in tara!Buzau, Neamt, Iași, Constanta, Galati, Teleorman, Botosani

Publicată de Finanțe Sed Lex pe Joi, 10 august 2023

Potrivit sindicaliştilor, vineri, se protestează la Bucureşti, Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Teleorman, Alba, Călăraşi, Vaslui, Argeş, Maramureş, Târgovişte, Tulcea, Vâlcea, Arad, Giurgiu şi Gorj.

Protesteaza colegi din tot mai multe judete!Alba, Calarasi, Vaslui, Arges, Maramures, Targoviste, Tulcea, Valcea

Publicată de Finanțe Sed Lex pe Joi, 10 august 2023

În cursul zilei de joi, finanţiştii au anunţat că declanşează protestele în întreaga ţară, în urma apariţiei proiectului OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare, care conţine prevederi referitoare la:

ADVERTISING

- Plafonarea sporului de condiţii vătămatoare la 1.000 de lei

- Indemnizaţia de hrană nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 de lei

- Voucherele de vacanţă nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 de lei

- Anularea posturilor vacante

- Desfiinţarea biroului şi funcţiei de şef birou

- Normative personal: 10 funcţii de execuţie pentru un serviciu, 20 de funcţii de execuţie pentru o direcţie, 40 de funcţii de execuţie pentru o direcţie generală

”Ultima formă prevede posibilitatea conducătorului instituţiei să decidă dacă oferă o funcţie de execuţie şefului de birou/serviciu a cărui funcţie se desfiinţează.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă oferă o funcţie şi nu există una vacantă, toţi cei care ocupă o funcţie de execuţie în structură vor intra la concurs, structura urmând să se diminueze cu minim un post”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia susţin că, dacă ar fi aprobat în forma actuală, proiectul de OUG ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) şi la pierderea locurilor de muncă.

Însă Ciolacu spune: Garantez eu că nimănui nu-i va fi tăiat niciun leu din salariu

Se alatura protestelor colegii din Botosani, Timisoara, Satu Mare, Vrancea, Bacau, Craiova

Publicată de Finanțe Sed Lex pe Joi, 10 august 2023

Această solicitare se adaugă celorlalte două revendicări specifice, respectiv:

ADVERTISING

- Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcţie, grad profesional şi gradaţie în cadrul sistemului fiscal

- Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaţionale ”finanţe” şi a unei grile de salarizare corespunzătoare complexităţii activităţii desfăşurate

În data de 22 august 2023, între orele 8:30-10:30, sindicaliştii vor organiza protest cu încetarea lucrului, în faţa tuturor sediilor instituţiilor din cadrul sistemului fiscal: DGRFP, AJFP, Direcţii/birouri vamale, direcţii antifraudă.

Şi ieri peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au intrat în grevă spontană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇