Protest la Primăria Capitalei. Oamenii care așteaptă locuințe sociale în blocul din Ghencea: Ne trimit de la unii la ceilalți și nimeni nu ne spune de ce nu se reiau lucrările

Protest la Primăria Capitalei. Oamenii care așteaptă  locuințe sociale în blocul din Ghencea: Ne trimit de la unii la ceilalți și nimeni nu ne spune de ce nu se reiau lucrările

Câteva zeci de bucureșteni au protestat, în cursul dimineții, în fața sediului Primăriei Capitalei, nemulțumiți că – deși a trecut aproape jumătatea din acest an – încă nu s-au reluat lucrările la blocul de locuințe sociale de pe strada Prelungirea Ghencea.

Cei mai mulți dintre protestatari erau oameni cu probleme financiare care au primit, din partea Primăriei Capitalei, repartiție de locuință socială în blocul cu 114 apartamente pe care Trustul de Clădiri Metropolitane a început să îl construiască în sud-vestul Bucureştiului.

ADVERTISING

Oamenii au mai organizat un protest la jumătatea lunii aprilie, când nu era clar dacă în bugetul Capitalei pentru 2021 sunt cuprinși și cei 17 milioane de lei, de care este nevoie pentru finalizarea lucrărilor la blocul de locuințe.

La acel moment, Nicușor Dan i-a primit pe protestatari în audiență și le-a promis că banii vor fi prevăzuți în buget și că acest lucru va fi menționat clar, în documente.

ADVERTISING

Așa că oamenii au așteptat.

Bugetul s-a adoptat pe 7 mai, adică în urmă cu aproape o lună și jumătate. Iar între timp pe șantierul blocului nu s-a mai întâmplat nimic.

În această situație, zeci de oameni care au primit repartiție de locuință socială în Prelungirea Ghencea au ieșit din nou la protest.

”Am trimis adrese peste tot. Ne trimit de la unii la ceilalți și nu ne dau niciun răspuns clar. Sunt bani sau nu? De ce nu se reiau lucrările? Noi ce putem face, că vine, din nou, iarna...

De data asta, n-a mai stat nimeni de vorbă cu noi. Nici domnul primar, nici altcineva care să îl reprezinte”, a declarat pentru SpotMedia.ro Mina Petrescu, una dintre participantele la protest.

ADVERTISING

Anterior, Mina Petrescu a precizat că așteaptă de 12 ani să primească locuință socială. Mai întâi a solicitat-o de la Sectorul 2, apoi de la Primăria Capitalei.

Și n-a primit nici măcar informații cu privire la orizontul de timp în care s-ar putea muta într-o astfel de locuință.

În cazul în care nu primesc nici măcar informații cu privire reluarea lucrărilor, oamenii susțin că pe 24 iunie vor organiza un nou protest la Primăria Capitalei.

Potrivit informațiilor SpotMedia.ro, Trustul de Clădiri Metropolitane nu se poate reapuca de lucrări decât dacă primește sume importante de bani de la Primăria Capitalei pentru achitarea datoriilor istorice.

Iar primăria a început să vireze bani către Trust, dar încă nu a reușit să plătească suficient pentru ca societatea să reînceapă să lucreze.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇