Protest la Primăria Capitalei: Ce le-a promis Nicușor Dan bucureștenilor care așteaptă să se mute într-un bloc început de Firea şi abandonat în plin şantier

Protest la Primăria Capitalei: Ce le-a promis Nicușor Dan bucureștenilor care așteaptă  să se mute într-un bloc început de Firea şi abandonat în plin şantier

Câteva zeci de bucureșteni care așteaptă de mai mult timp, în zadar, să primească locuințe sociale într-un bloc aflat în construcție pe strada Prelungirea Ghencea au protestat, de dimineață, la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a stat de vorbă cu oamenii și le-a promis că le va termina de construit locuințele în acest an.

Protestul a fost declanșat de parte dintre cele 144 de familii care au primit de la Primăria Generală repartiție într-un bloc cu 11 etaje de pe Prelungirea Ghencea. Acea construcție trebuia să fie gata încă de anul trecut.

Cu toate acestea, șantierul e încă deschis, iar lucrările sunt departe de finalizare. Ba mai mult, de câteva luni, nici nu se mai muncește la construcție.

ADVERTISING

În context, Irina Zamfirescu – reprezentant al Active Watch - a explicat pentru SpotMedia.ro că a încercat să înțeleagă din proiectul de buget al Primăriei Generale dacă, în 2021, se vor aloca bani petru finalizarea blocului. Dar informația nu e redată clar și nici instituția nu a oferit lămuriri.

În consecință, Active Watch s-a alăturat protestului bucureștenilor nemulțumiți.

Anul ăsta am avut un mic miracol - în dezbatere publică bugetul PMB. Dar e mic de tot, căci, de fapt, nu prea e clar ce...

Publicată de Zamfi Irina pe Marţi, 13 aprilie 2021

Situația blocului de locuințe sociale este, într-adevăr, neclară. S-a apucat să-l construiască, în 2019, Trustul de Clădiri Metropolitane SA, care e o companie municipală înființată de administrația Firea. În 2020 trebuia să-l termine. Dar asta nu s-a întâmplat.

ADVERTISING

Iar întrebarea este: va mai apuca respectiva companie municipală să lucreze, în condițiile în care administrația lui Nicușor Dan a promis că deființează societățile edilitare înființate de Firea?

Și, chiar dacă s-ar relua lucrul, nu e foarte clar de câți bani ar fi nevoie ca blocul să fie gata în acest an, iar cele 144 de familii cu venituri reduse să se poată muta în casele cele noi.

Protestatar: Nicușor Dan ne-a spus că sunt bani. Va posta și pe Facebook!

Mina Petrescu – una dintre participantele la protestul de joi dimineață – a precizat pentru SpotMedia.ro că primarul Nicușor Dan le-a dat câteva răspunsuri.

ADVERTISING

”Am fost cam 40 de persoane. Ne-a primit domnul primar, am vorbit cu dumnealui. Eu aștept de 12 ani să primesc locuință socială. Mai întâi de la Sectorul 2 și apoi de la Primăria Capitalei.

I-am spus domnului primar că ne-am sesizat când am văzut că nu se mai lucrează deloc la blocul din Prelungirea Ghencea. Și că nu înțelegem din buget dacă va da sau nu bani ca să se termine, în acest an.

Dumnealui ne-a spus că se vor aloca bani. Că deja sunt prinși în buget, dar nu se vede separat. Ar fi vorba despre circa 17 milioane de lei de care este nevoie acolo.

I-am cerut să ne dea în scris. Și ne-a spus că astăzi va face o postare pe Facebook în care va anunța acest lucru. Și că vom vedea și linie separată în buget, pentru lucrări.

Din câte ne-a spus, ar vrea ca tot Trustul de Clădiri Metropolitane să termine acel bloc, pentru că altfel ar trebui organizate licitații și ar mai trece ani până să fie gata”, a spusi Mina Petrescu pentru SpotMedia.ro.

Utterior, Nicușor Dan a postat într-adevăr pe Facebook, un scurt mesaj, dar în care nu s-a referit nici la sumele alocale, nici la continuarea colaborării cu Trustul de Clădiri Metropolitane SA.

Am discutat astăzi cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, care au solicitat ca lucrările la blocurile de...

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 15 aprilie 2021

Rămâne să vedem când se reiau lucrările și dacă, într-adevăr, cele 144 de familii cu venituri reduse se vor putea muta în locuințele sociale noi până la finele acestui an.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇