Într-un oraş din Ungaria, nu departe de graniţa cu România, funcţionează primul restaurant cu patron şi personal de etnie romă şi cu preparate, între altele, din meniul tradiţional al romilor.
La început, localul lui Geza Asos era cel mai mic din oraş. Acum este cel mai mare. Visul lui a fost mereu să își deschidă un local cu preparatele tradiționale ale comunității rome.
În urmă cu 13 ani a devenit patronul unui local în Békés, în apropierea graniței cu România. Kira a fost primul restaurant cu personal doar de etnie romă și cu meniu inspirat din bucătăria comunității rome.
"Nu cred că există ceva mai delicios decât ciolanul afumat prăjit. În familia noastră mâncarea este cult și are tradiție. O familie de romi are în cele mai multe cazuri mulți membri. La noi, când mâncăm împreună, la masă sunt câteva zeci de peroane", spune patronul restaurantului.
Care este secretul succesului lui: ”Cred că un patron care muncește în propriul lui restaurant sporește valoarea localului”, spune Geza Asos.
Urmăriţi un material video realizat de Deutsche Welle: