Primii kilometri din Autostrada Sibiu - Pitești se deschid înainte de Crăciun

Primii kilometri din Autostrada Sibiu - Pitești se deschid înainte de Crăciun

Directorul general al Companiei de Drumuri (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că primii kilometri din Autostrada Sibiu – Pitești, primul astfel de drum care va traversa Carpații, vor fi inaugurați luna viitoare, chiar înainte de Crăciun.

Este vorba despre primul tronson, de 13 kilometri, între Sibiu și Boița, care va fi dat în circulație pe 15 decembrie, cu 5 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract. Astfel, șoferii care vin de pe Valea Oltului nu vor mai fi nevoiți să treacă prin intersecția și sensul giratoriu dintre Tălmaciu și Veștem.

ADVERTISING

”Am avut nenumărate discuții cu antreprenorul lucrării, aceștia și-au asumat această dată de 15 decembrie, evident că și noi, cu personalul CNAIR am evaluat această posibilitate. Premisele sunt optimiste, cred că pe data de 15 decembrie am putea să circulăm pe prima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, prima trecere la profil de Autostradă a Carpaților”, a spus Pistol, la TVR.

Potrivit acestuia, în anul 2025, constructorul Astaldi ar trebui să deschidă la rândul său cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș, care reprezintă lotul 5, cel care va lega Autostrada Sibiu - Pitești de București - Pitești.

ADVERTISING

Șeful CNAIR crede că autostrada va fi gata în 2028, deși unii oficiali înaintaseră ca termen anul 2027.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇