Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane de lei, anunță Dominic Fritz

Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane de lei, anunță Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că Primăria Timişoara are datorii de 120 milioane de lei pentru anul 2020 şi că acum se lucrează la un proiect de buget ”mult mai realist”. Fritz a adăugat că datoriile provin din mandatul trecut.

Edilul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se lucrează la conturarea bugetului pe anul 2021 şi că vor avea loc schimbări importante. Aceasta deoarece datoriile primăriei au ajuns şa 120 milioane de lei.

Primăria Timişoara a pierdut în ultimul an sute de procese şi trebuie să achite 18 milioane de lei. Cum vrea Dominic Fritz să schimbe situația

”Am avut anul trecut venituri, în total, de 785 milioane de lei. Venituri planificate, bugetate în buget, au fost de 1.458.000.000 lei, deci veniturile actuale au fost cam jumătate din veniturile planificate. Eu, din start, anul trecut aveam impresia că nu este un buget realist şi din păcate, asta se vede şi acum, că nu a fost un buget realist.

Avem plăţi restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020, pe care trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă şi bulgărele de plăţi tot creşte. Ăsta este motivul de ce noi facem acum o planificare de buget care va fi mult mai realistă şi care, bîneînţeles, va trebui să taie şi din cheltuieli. Cu siguranţă o să încercăm să creştem şi veniturile, dar o să trebuiască să tăiem şi din cheltuieli”, a declarat Dominic Fritz.

Conferință de presă – Primăria Timișoara – 12.01.2021

Primarul Timișoarei Dominic Fritz va prezenta astăzi datele unui raport privind gradul de digitalizare a Primăriei Timișoara și agenda întâlnirilor pe care le va avea joi și vineri cu prim-ministrul și miniștri Guvernului României. Dominic Fritz va răspunde și problemelor ridicate de comunitate și întrebărilor jurnaliștilor despre chestiuni ce țin de transportul public, centrele de vaccinare, Colterm.

Posted by Dominic Fritz on Tuesday, January 12, 2021

Datoriile provin din mandatul trecut

Primarul Dominic Fritz a adăugat că datoriile provin din mandatul trecut.

”Ca sa nu fie niciun dubiu, astea nu sunt facturi pe chestii comandate de mine, ci încă funcţionam pe bugetul anului trecut, pe contractele şi proiectele anului trecut şi abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum şi politic facturile plătite sau neplătite”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Acesta a anunţat că urmează ca, împreună cu echipa din Primăria Timişoara, să reconsidere lista de investiţii ce va fi cuprinsă în buget.

Citește și: