Peste 914.000 de persoane nu au participat la recensământul populației. Doar 89 au fost amendate

Peste 914.000 de persoane nu au participat la recensământul populației. Doar 89 au fost amendate

Peste 914.000 de persoane nu au participat la recensământul populaţiei, desfăşurat în anul 2022, voit sau tacit, conform Institutului Naţional de Statistică.

Însă doar 89 de persoane au fost amendate, majoritatea fie pentru că au refuzat să răspundă, fie pentru că au furnizat informaţii incomplete, arată o analiză Economica.net care a vorbit cu toate prefecturile şi Direcţiile de Statistică din ţară, precum şi cu primăriile localităţilor care au aplicat sancțiuni.

Amenzile aplicate se ridică la 125.300 de lei.

ADVERTISING

“4,8% din numărul total al populaţiei rezidente nu a fost recenzată, iar acest procent reprezintă populaţia totală care nu a fost recenzată: persoane care au refuzat explicit sau tacit recenzarea, care nu au vrut să se autorecenzeze și nici să primească vizita recenzorului (populație necontactată)”, au răspuns pentru Economica.net oficialii INS.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate persoanelor fizice din judeţele Bihor (15), Vaslui (11), Mehedinţi (9 amenzi) şi Alba (9 amenzi).

12 persoane au primit amenda maximă de 3.000 de lei în cadrul recensământului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • una din Ezeriş (Caraş-Severin);
  • şapte din Mehedinţi;
  • câte o persoană din Cluj-Napoca, Galaţi, Buzău, Hunedoara.

În județul Bihor, a fost deschis și un dosar penal pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic în cadrul recensământului populaţiei din 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇