Peste 550.000 de refugiați ucraineni au intrat până acum în România

Peste 550.000 de refugiați ucraineni au intrat până acum în România

Guvernul a informat, miercuri, că din 10 februarie şi până în prezent au intrat în România 553.831 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 4.268 au solicitat o formă de protecţie din partea statului roman. De asemenea, ţara noastră poate asigura la nivel naţional aproximativ 400.000 de locuri de cazare pentru refugiaţi.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 9.295 cetăţeni ucraineni, 4.602 direct din Ucraina, 3.279 din Republica Moldova şi 1.414 din alte state, arată un comunicat de presă al Guvernului.

ADVERTISING

Conform sursei citate, până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de infracţiuni din sfera traficului de persoane sau exploatării prin muncă împotriva cetăţenilor ucraineni sau comise de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, două elicoptere civile ucrainene au depus un plan de zbor, cu tranzitarea României, având destinaţia finală Turcia. Aparatele de zbor nu sunt implicate în conflictul din Ucraina, neavând capacităţi militare şi nu vor staţiona în România, opririle fiind doar cu scopul de a realimenta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Refugiaţii din Ucraina pot folosi, începând cu 13 martie 2022, o aplicaţie pentru a alege cele mai eficiente rute de tranzit din Romania

Datele sunt furnizate în limba română, engleză şi ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier şi aerian.

Prin această aplicaţie persoanele refugiate care vor să tranziteze România pot alege cele mai eficiente rute. Aplicaţia poate fi accesată AICI.

Potrivit sursei menţionate, Ministerul Transporturilor, prin CFR Călatori, a transportat zilnic aproximativ 800-900 refugiaţi, gratuit, cu trenuri dedicate.

ADVERTISING

Totodată, Ministerul Transporturilor a creat culoare dedicate la Aeroport Otopeni şi a procesat mii de pasageri, facilitând deplasarea acestora.

De asemenea, la aeroport şi în Gara de Nord din Bucureşti au fost instalate corturi dedicate refugiaţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇