Peste 50 de copii dintr-un sat au primit ghiozdane pline cu rechizite: ”Un om educat este un om cu adevărat liber”, spune preotul care a inițiat campania

Peste 50 de copii dintr-un sat au primit ghiozdane pline cu rechizite: ”Un om educat este un om cu adevărat liber”, spune preotul care a inițiat campania

Peste 50 de ghiozdane dotate cu rechizite şcolare au ajuns la copiii din satul Râpa de Jos, cu ocazia începerii noului an şcolar, în urma campaniei „Dăruim aripi copiilor noştri”. ”Un om educat este un om cu adevărat liber”, spune inițiatorul campaniei, preotul Iustinian Dacian Oprea.

Răspunsul la această campanie a fost peste aşteptările preotului din Râpa de Jos, sat în care locuiesc în jur de 300 de persoane, iar astfel aproape toţi copiii au reuşit să beneficieze de ghiozdane complet echipate pentru şcoală şi grădiniţă.

ADVERTISING

"Prin această campanie, iniţiată de parohia noastră, am dorit să venim în ajutorul unor părinţi cu venituri mai reduse, astfel încât copiii lor să poată beneficia de rechizite corespunzătoare la începerea noului an şcolar. Spre marea noastră bucurie, la apelul lansat de noi au răspuns numeroşi oameni de bine, motiv pentru care numărul ghiozdanelor cu rechizite şcolare a fost mult mai mare decât ne-am fi aşteptat şi astfel am putut să facem o surpriză plăcută mai multor copii din clasele 0-VIII şi unor copii de grădiniţă.

Parohia Ortodoxă Râpa de Jos consideră că un om educat este un om cu adevărat liber şi de aceea, pe lângă scopul primordial de a veni în sprijinul părinţilor unor elevi la începerea anului şcolar 2021-2022, campania 'Dăruim aripi copiilor noştri' şi-a stabilit încă un obiectiv, acela de a-i face pe copii să înveţe care este adevărata putere a unităţii", a scris preotul Iustinian Dacian Oprea pe Facebook.

ADVERTISING

Acesta şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei care au venit în sprijinul unor familii mai necăjite din Râpa de Jos, la începutul şcolii, iar de pe urma generozităţii lor au beneficiat majoritatea copiilor din sat.

"Mulţumim cu recunoştinţă tuturor celor care au făcut posibil ca micuţii din satul nostru să poată beneficia de ghiozdane, caiete, creioane, radiere, creioane colorate, stilouri, pixuri şi toate cele de trebuinţă în activitatea şcolară. Campania 'Dăruim aripi copiilor noştri' s-a derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei", a precizat preotul Iustinian Dacian Oprea.

PESTE 50 DE COPII AU PRIMIT GHIOZDANE CU RECHIZITE ŞCOLARE ÎN CADRUL CAMPANIEI „DĂRUIM ARIPI COPIILOR NOŞTRI” ...

Publicată de Parohia Ortodoxă Râpa pe Vineri, 17 septembrie 2021

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇