Parcurile din sectorul 2, vandalizate. Primarul înlocuiește paznicii cu echipe mobile

Parcurile din sectorul 2, vandalizate. Primarul înlocuiește paznicii cu echipe mobile

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunță că paznicii vor fi înlocuiți cu echipe mobile de intervenție pentru supravegherea parcurilor. Anunțul a fost făcut după ce primarul a găsit în parcuri bănci rupte, aparate de joacă mâzgălite și garduri îndoite.

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, susține că a „luat la pas” majoritatea parcurilor din Sectorul 2: mici, mari, inclusiv locuri de joacă, reabilitate în ultimii ani sau mai demult.

Am luat la pas majoritatea parcurilor din Sectorul 2: mici, mari, inclusiv locuri de joacă. Reabilitate în ultimii ani…

Publicată de Radu Mihaiu pe Miercuri, 26 mai 2021

„Toate, dar absolut toate au o problemă comună: vandalismul. Vandalismul prin definiție e un comportament violent și distructiv, manifestat gratuit. E un fenomen care apare în toate societățile și niciodată nu o să dispară total. Totuși, la noi e prea mult. Bănci rupte, aparate de joacă măzgălite, garduri îndoite – de toate avem. Deși în fiecare locație avem și pază. Multă pază”, susține Radu Mihaiu.

ADVERTISING

Acesta a anunțat că în 2021 va expira contractul de pază și că strategia în ceea ce privește siguranța cetățenilor în parcuri va fi schimbată.

„Gata cu nenumăratele puncte de pază aflate la margine, le înlocuim cu echipe mobile și echipe de intervenție. Gata cu costurile exorbitante fără rezultate, le înlocuim cu mai multă monitorizare și o organizare mai eficientă.

Gata cu lipsa de responsabilitate, o să avem mecanisme stricte de centralizare a incidentelor. Între timp impunem la sânge obligațiile contractuale curente”, mai susține primarul sectorului 2.

ADVERTISING

Radu Mihaiu a anunțat că va tăia de la plată fiecare paznic lipsă din post și va impune firmelor costurile de reparație pentru orice e vandalizat în obiectivele protejate de angajații lor.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇