Orașul din România unde 100 de angajați ai Primăriei au revopsit mobilierul urban din centru (Galerie foto)

Orașul din România unde 100 de angajați ai Primăriei au revopsit mobilierul urban din centru (Galerie foto)

Aproximativ 100 de angajaţi ai Primăriei Miercurea-Ciuc, printre care s-a numărat şi viceprimarul Bors Béla, au revopsit, joi, mobilierul urban din centrul oraşului, în cadrul unei acţiuni intitulate „Ziua Verde”, care a devenit tradiţională.

vopsit coș de gunoi
Foto: Facebook/Bors Béla

Bors Béla a declarat că „Ziua Verde” a ajuns la a treia ediţie, în acest an participând, pe lângă angajaţii Primăriei şi cei ai firmelor sau instituţiilor subordonate, şi deputatul UDMR Hajdu Gabor.

banci vopsite primarie
Foto: Facebook/Bors Béla

Au fost revopsite câteva sute de obiecte de mobilier urban, cum ar fi bănci, stâlpi de iluminat, mese, coşuri de gunoi sau ghivece de flori.

la vopsit bănci
Foto: Facebook/Bors Béla

„A devenit un obicei la Primăria Miercurea-Ciuc să avem ‘Ziua Verde’, care înseamnă că hârtiile şi pixul le lăsăm pe masa de birou şi ieşim afară cu toţi colegii care nu se ocupă cu relaţii cu publicul şi vopsim mobilierul din centrul oraşului. (…)

ADVERTISING

Anul acesta suntem aproape 100 de oameni care vopsesc, ni s-au alăturat şi colegii de la Poliţia Locală şi colegii de la Eco-Csik, cei care stau în birou, fiindcă Eco-Csik este, de fapt, firma de salubrizare, ei sunt întotdeauna pe teren, dar şi acolo avem colegi care se ocupă de hârtii şi stau la birou.

Şi anul acesta ni s-a alăturat şi echipa de la Csiki Trans, firma care se ocupă de transportul public, dar şi consilieri locali sau domnul deputat Hajdu Gabor", a spus Bors Béla.

vopsit banci
Foto: Facebook/Bors Béla

El a precizat că prin această acţiune sunt ajutaţi angajaţii de la Secţia Floricolă a Primăriei, care ar trebui să lucreze aproximativ o lună ca să revopsească mobilierul urban, iar mesajul acestui demers este acela că se pot face lucruri bune cu puţină voinţă şi implicare.

Ziua Verde Miercurea Ciuc
Foto: Facebook/Bors Béla

"Să vadă şi oamenii că se poate lucra în echipă şi se poate da un exemplu pozitiv, mai ales de a păstra valorile noastre, mă refer acum la mobilierul urban, fiindcă vedem că, din când în când, mai sunt şi distrugeri. Şi, pentru ca să protejăm lemnul din care este confecţionat mobilierul urban, este esenţial să vopsim anual", a explicat Bors Béla.

vopsire bănci
Foto: Facebook/Bors Béla

Primăria se pregăteşte şi de evaluarea din cadrul concursului horticol Entente Florale Europe, la care oraşul s-a înscris.

ADVERTISING

"Bineînţeles, ne pregătim pentru săptămâna viitoare, când ajunge în municipiul Miercurea-Ciuc juriul internaţional de la concursul Entente Florale Europe, care va inspecta tot oraşul şi nu numai aspectul oraşului, ci şi planurile noastre, strategiile noastre ce vor da direcţia pentru următorii zece ani.

Sperăm că vom obţine un punctaj adecvat, pentru a pune, şi cu această acţiune, municipiul Miercurea-Ciuc pe harta turistică a Europei", a precizat Bors Béla.

El a adăugat că acţiunea este privită cu simpatie de locuitorii oraşului.

angajați primărie vopsesc bănci
Foto: Facebook/Bors Béla

"Marea majoritate reacţionează cu respect şi cu bucurie. Dar sunt şi unii care se miră că un viceprimar, un consilier, un jurist, un secretar general apucă o pensulă şi vopseşte mobilierul urban. Dar, dat fiind faptul că asta este deja a treia oară, deja ştiu oamenii despre acest lucru şi ne felicită", a conchis Bors Bela.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇