Nicușor Dan mai vrea un mandat la primărie. Încă nu se gândește să intre în PNL. Barna l-a sunat să se intereseze de "îngrijorările" unor dezvoltatori imobiliari

Nicușor Dan mai vrea un mandat la primărie. Încă nu se gândește să intre în PNL. Barna l-a sunat să se intereseze de "îngrijorările" unor dezvoltatori imobiliari

Nicușor Dan susține că momentan e prea ocupat cu administrarea Bucureștiului ca să se gândească să intre într-un partid politic. Spune că are o relație bună cu Ludovic Orban și că se bucură și de susținerea USR PLUS.

Și-ar mai dori un mandat de primar, dar nu s-a gândit niciodată să devină președinte.

Invitat la emisiunea Politic Insider, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost întrebat când intră în PNL.

”Pentru moment, partea de administrare îmi ocupă tot timpul. Pentru a intra într-un partid politic e nevoie de un proces de reflecție...”, a precizat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Acesta a confirmat că are, în continuare, o relație foarte bună cu Ludovic Orban, președintele PNL și fost premier.

Întrebat ce relație are cu Florin Cîțu – în comparație cu aceea cu Ludovic Orban – Nicușor Dan a repetat ”am o relație foarte bună”, a râs, dar a refuzat să dea alte detaii.

Primarul general al Capitalei a mai precizat și că are o relație foarte bună cu consilierii generali USR PLUS, care îl susțin. Dar a refuzat să spună pe cine ar alege dintre Dan Barna și Dacian Cioloș pentru conducerea formațiunii politice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu numai că am o relație foarte bună cu consilierii USR PLUS, dar am nevoie și de voturile lor. Așa că vă rog să nu îmi cereți să răspund la întrebarea asta”, a mai spus Nicușor Dan.

Primarul general a susținut că – în urma unor intervenții ale dezvoltatorilor imobiliari – Dan Barna l-a sunat ”pentru a se informa”.

”Da, am vorbit ultima oară în zilele în care se vorbea de PUZ-uri. Fiind (Dan Barna - n.red.) viceprim ministru.

Existau anumite îngrijorări ale dezvoltatorilor imobiliari. Și au sunat în mai multe locuri. (...) M-a sunat să se informeze”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

Acesta a evitat să spună dacă cei care l-au sunat pe Dan Barna fac parte din ceea ce el numește ”mafia imobiliară a Bucureștiului”.

Primarul general al Capitalei a spus că și-ar mai dori un mandat în actuala funcție, dar că nu s-a pus nicio clipă problema să candideze la președinție.

În cele din urmă, Nicușor Dan susține că nu își mai amintește ce motive a avut să nu-i răspundă la telefon, timp de o lună, lui Vlad Voiculescu, pe vremea când acesta urma să devină viceprimar.

”Nu mai țin minte. În orice caz, după ce am devenit oficiali, ne-am întîlnit cu regularitate, cam o dată pe săptămână”, a mai precizat Nicușor Dan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇