Nicuşor Dan: Încă un pas pentru reducerea risipei în primărie. S-a obţinut decizia judecătorească de dizolvare a Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Bucureşti

Nicuşor Dan: Încă un pas pentru reducerea risipei în primărie. S-a obţinut decizia judecătorească de dizolvare a Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Bucureşti

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că s-a obținut decizia judecătorească de dizolvare a Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Bucureşti, încă un pas pentru reducerea risipei în primărie.

Primarul afirmă că asociația înființată de predecesoarea sa, Gabriela Firea, nu făcea decât să cheltuiască de pomană banii publici fără niciun beneficiu real pentru bucureșteni.

”Încă un pas făcut pentru reducerea risipei în primărie. La sfârşitul lunii decembrie, am anunţat începerea demersurilor administraţiei locale pentru desfiinţarea Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Social Bucureşti, iar acum s-a obţinut decizia judecătorească de dizolvare.

Acest ONG, înfiinţat în 2018 de fosta administraţie a Capitalei, nu făcea decât să cheltuiască de pomană banii publici – aproape 4 milioane de lei pe an – fără niciun beneficiu real pentru cetăţeni”, a transmis, vineri seară, primarul general Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Edilul spune că e vorba despre o companie ”specializată în dat banii pe maşini, chirii şi salarii care nu avea nici măcar scuza că prestează un serviciu public autentic şi care a acumulat şi jumătate de milion de lei datorii”.

Companiile municipale înființate de Firea au cumpărat mașini, unele de lux, de peste 2,8 milioane de euro

”Mulţumesc consilierei generale Roxana Cantea (USR), numită în Adunarea Generală a acestui ONG special pentru a derula demersurile juridice necesare desfiinţării şi care a rezolvat această problem”, a mai transmis primarul general.

Încă un pas făcut pentru reducerea risipei în primărie. La sfârșitul lunii decembrie, am anunțat începerea demersurilor...

Posted by Nicușor Dan on Friday, April 2, 2021

La rândul ei, Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, a scris: ”Reamintim că aceasta este organizația fostei administrații care a blocat protestele cetățenilor în fața Primăriei, în ultimii doi ani. Unul dintre ele fiind binecunoscutul protest anti-poluare din februarie 2020, care nu s-a putut desfășura acolo sub pretextul că Centrul Municipal pentru Dialog București își planificase toată luna evenimente în fața primăriei, cu aproximativ 300 de participanți zilnic”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest demers salvează anual 3.750.000 lei din banii bucureștenilor, cât ar însuma contribuția Primăriei Capitalei, prin plata cotizațiilor celor 3 acționari ai asociației (primăria și alte două subordonate)”, a mai subliniat Ana Ciceală.

Excelent, Roxana Cantea!Judecătoria a decis: ONG-ul fantomă al Administrației Firea se dizolvă. 3.750.000 lei...

Posted by Ana Ciceală on Friday, April 2, 2021
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇