Nicușor Dan anunță că va schimba conducera companiilor municipale imediat după alegerile din 6 decembrie

Nicușor Dan anunță că va schimba conducera companiilor municipale imediat după alegerile din 6 decembrie

Nicușor Dan susține că în prima săptămână de după alegeri va convoca a doua ședință de Consiliu General din mandatul său. Atunci va începe o amplă procedură de schimbare a conducerii companiilor municipale.

Deși au trecut mai bine de 2 luni de la alegerile locale de pe 27 septembrie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) nu s-a reunit încă.

Viceprimarul desemnat de USR PLUS, Vlad Voiculescu, a acuzat chiar PNL că vrea să îi blocheze numirea în funcție.

Motivul: pe 30 octombrie, la o zi după ce Nicușor Dan a depus jurământul ca primar general, s-a publicat o ordonanță de urgență inițiată de Guvernul PNL potrivit căreia viceprimarii nu pot fi aleși decât după ce și ultimii consilieri au fost validați.

ADVERTISING

Or, inițial în București au fost validați doar 45 dintre cei 55 de consilieri. Validarea mandatelor celorlalți 10 a făcut obiectul unui nou proces.

Nicușor Dan a recunoscut că e o scăpare, dar a susținut că, de fapt, Codul Administrativ ar fi fost modificat cu bune intenții, dar că nimeni n-a observat o scăpare a legii.

Una peste alta Nicușor Dan a susținut că miercuri, 2 decembrie, va convoca prima ședință a Consiliului General din mandatul său.

Acea ședință are însă doua 2 puncte pe ordinea de zi și este una care va avea ca obiect chestiuni organizatorice: se va alege un președinte de ședință și se vor întocmi comisiile din care vor face parte consilierii generali.

ADVERTISING

Când se vor și apuca de treabă consilierii? Potrivit lui Nicușor Dan, în prima săptămână de după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

”La a doua ședință de Consiliu, care va fi în săptămâna 7-11 (decembrie -n.red.) o să aveți numiri noi de noi consilieri generali în AGA. Iar noua componență a AGA va desmena în aceeși săptămână noi CA-uri la companii. Și o să vedem pentru fiecare dintre ele care ele situația”, a spus Nicușor Dan.

Conferință de presă susținută de Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu și Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan

Conferință de presă susținută de Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu și Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Posted by Ministerul Finanţelor Publice on Saturday, November 28, 2020

A fost un răspuns pe care primarul general i l-a dat unui jurnalist care a susținut că unele companii municipale n-ar mai avea bani de salarii.

ADVERTISING

Citește și:

Nicușor Dan anunţă că prima ședință de Consiliu General va avea loc pe 2 decembrie. Poate atunci se vor alege, în sfârşit, viceprimarii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇