Ministrul Transporturilor spune că magistrala de metrou Drumul Taberei va fi dată în circulație ”după îndeplinirea tuturor procedurilor administrative”

Ministrul Transporturilor spune că magistrala de metrou Drumul Taberei va fi dată în circulație ”după îndeplinirea tuturor procedurilor administrative”

Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri seară, că s-au semnat cele două procese-verbale în urma cărora magistrala de metrou M5 Drumul Taberei va putea fi dată în funcţiune, fără a preciza însă când se va face acest lucru. „După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători”, a susținut ministrul Lucian Bode.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor arată, într-un comunicat de presă transmis vineri seară şi intitulat „După ani şi ani de aşteptări epopeea magistralei de metrou M5 Drumul Taberei ia sfârşit!”, că membrii Comisiei Centrale de Recepţie la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 şi cei ai Comisiei de Punere în Funcţiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare şi, totodată, în trafic cu călători.

ADVERTISING

“Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, şi anume, cel de recepţie la terminarea lucrărilor şi cel de punere în funcţiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători. Suntem acum în situaţia în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureştenii pot să folosească cel mai aşteptat mijloc de transport din această zonă, şi anume, metroul din drumul Taberei.

ADVERTISING

A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureştenilor, din zona Drumul Taberei şi nu numai, ceea ce aşteptau de atâţia ani. Mulţumesc tuturor acelora care au făcut posibil să ajungem astăzi la acest deznodământ extrem de fericit pentru bucureşteni”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat în comunicat.

Tot vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, întrebat dacă va fi inaugurat sâmbătă tronsonul de metrou din Drumul Taberei, că data şi ora când va fi dată traficului magistrala M5 vor fi ştiute în a doua parte a zilei de vineri.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇