Ministrul Energiei: Oamenii pot sta liniștiți. Nu vor plăti în decembrie facturi mai mari decât anul trecut

Ministrul Energiei: Oamenii pot sta liniștiți. Nu vor plăti în decembrie facturi mai mari decât anul trecut

Facturile pentru energie electrică în această iarnă vor fi aproape la fel ca iarna trecută, în urma aplicării mecanismelor de compensare și plafonare, dă asigurări ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

Totodată, spune el, și în cazul gazelor naturale compensarea va fi consistentă.

Ministrul a avertizat că tentativă unor furnizori de energie de a include în consumul lunii octombrie o parte din consumul lunii noiembrie nu este corectă.

"Oamenii pot sta liniștiți, așa cum am spus, românii nu vor plăti în decembrie 2021 mai mult decât plăteau în decembrie anul trecut.

ADVERTISING

Lucrurile sunt clare, factura din octombrie vine în noiembrie, nu are cum să vină în aceeași lună a consumului. A fost o tentativă nelalocul ei de a factura câteva zile din noiembrie chiar în noiembrie. Le-am atras atenția că nu e în regulă și mi-au spus că nu știau ordinul privind aplicarea discounturilor.

Noi avem normele gata, în câteva zile vor fi publicate, ne-am luat o marjă mai mare de timp tocmai considerând că acest consum pe noiembrie se facturează în decembrie," a afirmat ministrul Energiei, la Realitatea Plus.

ADVERTISING

De asemenea, Virgil Popescu a avertizat furnizorii de energie că dacă mint cu prețuri mai mari la achiziționare, nu vor primi compensații din partea statului.

"Dacă mint cu prețuri mai mari la achiziționare, nu vor primi compensații din partea statului, dacă consideră că pot păcăli o persoană fizică, poate vor reuși, dar nu pot păcăli Ministerul Energiei și Guvernul.

Cred că ar trebui să fie mult mai atenți și cei de la ANRE și Consiliul Concurenței, pentru că urma controalelor ANPC, unii furnizori au renunțat la astfel de practici", a spus ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇