Marea petrecere a rromilor de la Costeşti nu va mai avea loc, din cauza pandemiei

An de an, de Sfânta Mărie Mică (8 septembrie), mii de rromi se strângeau în localitatea Costești din Vâlcea, pentru o petrecere cu mâncare și băutură. Era mereu prilej pentru rromi să vină cu mașini de lux și să își etaleze salbele de aur.

Anul acesta Bâlciul de Sfânta Marie Mică de la Costeşti nu se va mai organiza, din cauza pandemiei. Mai mult, camparea pe spaţiul verde pe care se desfăşura evenimentul a fost interzisă.

"Noi am hotărât ca anul acesta, în condiţiile acestei pandemii, să nu se mai permită camparea pe islazul Stog, pentru că este mai importantă sănătatea oamenilor decât bâlciul.

ADVERTISING

În anii trecuţi veneau rromi din toată ţara şi puneau corturile pe islaz. Evenimentul se organiza demult, de zeci de ani, însă nu este posibil să mai fie organizat din cauza pandemiei", a explicat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.

Totadată, în perioada 7-8 septembrie este interzis şi comerţul ambulant în satul Bistriţa şi la Mănăstirea Bistriţa din Costeşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, în localitatea Costeşti vor fi prezenţi jandarmi de la Gruparea Mobilă "Fraţii Buzeşti" din Craiova, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică la manifestarea religioasă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇