Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Anchetatorii au emis prima concluzie

Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Anchetatorii au emis prima concluzie

Actrița Maia Morgenstern a depus o plângere la poliție, după ce a primit un email ce conținea un puternic mesaj antisemit și în care era amenințată cu moartea.

Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare, iar în urma analizării mesajului primit de artistă, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală, transmite Digi 24.

Cioloş: Instituţiile statului să se autosesizeze de urgenţă în privinţa mesajului antisemit cu ameninţări adresat actriţei Maia Morgenstern

ADVERTISING

Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat, fiind semnat „din partea partidului AUR”.

Sâmbătă seară, actriţa şi managerul TES a scris pe Facebook: „Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”. Ea a publicat şi capturi de ecran ale e-mail-ului primit pe mai multe adrese Teatrului Evreiesc de Stat.

ADVERTISING

În replică, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reclamat ”înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi transmite întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern. ”Suntem consternaţi în faţa acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă”, a transmis formaţiunea, apreciind că este vorba despre ”o provocare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod”.

AUR reclamă ”înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi transmite întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇