Liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti demisionează din PSD și din funcția de consilier general: Protestul nu are conotație politică

Liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti demisionează din PSD și din funcția de consilier general: Protestul nu are conotație politică

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), a anunțat că a demisionat din funcția de consilier general și din PSD. Protestul nu are conotație politică, a transmis liderul de sindicat în a cincea zi de grevă din transportul bucureștean.

El l-a atacat pe primarul general, Nicușor Dan, susținând că acesta „nu a oferit absolut nicio soluție la problemele legitime ale angajaților Societății de Transport București și că încearcă într-un mod rușinos să își acopere propria incompetență inducând ideea unui protest cu conotații politice”.

ADVERTISING

„NU, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10500 de angajați ai STB SA nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieșit în stradă pentru că dvs și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni. Problemele pe care angajații STB SA le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranța transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile și condițiile de muncă”, a anunțat Vasile Petrariu.

Liderul STB a anunțat că demisionează din Consiliul General al Municipiului București și din PSD și îi solicită primarului Nicuoșor Dan să plece din funcție.

ADVERTISING

„Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcția de Consilier General și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică. Dumneavoastră aveți curajul să vă dați demisia din funcția pe care o exercitați atât de slab?! Acum aveți vreo soluție la problemele și îngrijorările oamenilor? Sunteți singurul vinovat pentru faptul că bucureștenii trebuie să suporte acest calvar! Curaj, domnule Dan! Bucureștenii și-au pierdut răbdarea cu dvs”, a mai spus liderul STB.

ADVERTISING

Luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București (STB). Totuși, aproximativ 20% din mijloacele de transport ale societății se află pe trasee.

Negocierile dintre autorități și reprezentanții angajaților de la Societatea de Transport București, aflați în grevă de joi dimineața, au eșuat. Sindicaliștii au refuzat să participe la întâlnirea programată luni și anunță că de marți vor fi și mai puține autobuze pe trasee.

Anterior, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a criticat dur pe liderul principalului sindicat din STB, Vasile Petrariu, pe care îl acuză de „inconştienţă şi tupeu”, precum şi pe şefa de partid a acestuia, Gabriela Firea, pe care o acuză de „iresponsabilitate” din cauză că, în opinia edilului, „girează” acţiunile sindicalistului.

„Condamn inconştienţa şi tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineaţă la oprirea metroului bucureştean, precum şi iresponsabilitatea şefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare şi-l încurajează în acţiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulţi angajaţi STB, am aflat problemele şi mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului şi responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook. 

Amintim că angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat protestul, însă angajații STB au continuat să nu vină la serviciu.

Oamenii cer un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate și demisia actualului director. Potrivit sindicaliștilor, un șofer de la STB câștigă, în prezent, aproximativ 4.000 de lei brut, deși lucrează sâmbăta, duminica și în alte zile libere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇