Îți place viața la curte? - Iată câteva idei frumoase de amenajare a spațiului tău de relaxare

Îți place viața la curte? - Iată câteva idei frumoase de amenajare a spațiului tău de relaxare

Atunci când viața îți oferă oportunități trebuie să profiți de ele. Așa este și în cazul celor care se bucură de spațiu din plin și de o curte cu multe posibilități de amenajare. Dacă și tu te afli în același stadiu și dacă vrei un pic de inspirație, descoperă în rândurile următoare ce poți meșteri prin curte, dacă bugetul îți permite și vrei o schimbare de peisaj.

Iată cum poți crea un spațiu deosebit la tine în curte, cu câteva recomandări ușor de pus în practică

  • Bucătărie de vară

Bucătăria de vară este, pentru mulți, un loc de relaxare, mai ales dacă și grătarul este aproape. Un loc special amenajat pentru lemnele de grătar se poate aranja lângă, iar aici, te poate ajuta și un despicător de lemne de pe Hectarul.ro, să te poți organiza cu cele trebuincioase în bucătărie. Nu îți mai rămâne decât să pui în practică rețetele preferate și să îți chemi prietenii la o șuetă în bucătăria de vară din curtea casei tale.

ADVERTISING
  • Foișor

Un foișor pentru relaxare este oricând binevenit într-o curte spațioasă și plină de farmec. Un loc amplu unde să montezi câteva băncuțe, o masă și un umbrar nu poate decât să îți ofere momente plăcute, după o zi de muncă încărcată. Unde mai pui că îți poți petrece timpul cu familia sau prietenii la o cină delicioasă, în aer liber, la  curte.

  • Grădina de legume

Dacă visai de mult la culesul legumelor din propria grădină, poate că acum este momentul să o pui în funcțiune. Nu ai nevoie de un spațiu foarte mare, însă ar trebui să cumperi câteva garduri, îngrășământ, semințe și un sistem de irigare pentru ca legumele tale să crească frumos și sănătos. Cu siguranță că satisfacția e mare atunci când roșiile, castraveții și ardeii de salată sunt cultivate de tine și consumate cu plăcere.

ADVERTISING
  • Fântână arteziană

Cine a spus că nu se poate visa frumos în propria curte, cu câteva "artificii" la îndemână? Atât timp cât bugetul permite, poți adăuga un strop de fantezie curții tale, mai ales dacă și spațiul este generos. Astfel, o fântână arteziană care să îți lumineze  chipul de fiecare dacă când o privești și te relaxazi la tine în curte, nu poate fi decât minunat.

  • Mini plajă

Ți-ar plăcea ca vara să fie extraordinară, fără să pleci de acasă? Nimic mai simplu! Cu două șezlonguri și două umbrele pe iarba din curte, sesiunile de bronz pot începe atunci când soarele oferă grade plăcute în termometre. Proiectul poate merge chiar mai departe, cu o mini piscină în care să te răcorești în zilele toride de vară. Ce peisaj frumos la tine în curte, nu-i așa?

ADVERTISING

Așadar,  viața la curte este într-adevăr frumoasă și o poți face și mai și. Cu puțină imaginație și un buget decent, curtea casei tale se poate transforma într-o poveste de vis și poți ține cont de recomandările din acest articol.