Iohannis cere vigilență: Ce altă dovadă mai mare de iubire putem da de Paști decât respectul și grija față de ceilalți

Iohannis cere vigilență: Ce altă dovadă mai mare de iubire putem da de Paști decât respectul și grija față de ceilalți

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți seara o conferință de presă în care le-a cerut românilor să respecte restricțiile care sunt în vigoare în această perioadă și de Paști.

”Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel încât toți cei care vor să participe să o poată face. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, am văzut-o și în duminica aceasta, de Florii.

Dragi români, haideți să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere. Ce altă dovadă mai mare de iubire putem da de Paști decât respectul și grija față de ceilalți”, și-a început președintele discursul.

ADVERTISING

El a specificat că, deși este al doilea Paște pe care îl sărbătorim sub imperiul restricțiilor anti-COVID, deja acum vedem luminița de la capătul tunelului și avem soluția pentru finalul pandemiei - vaccinarea.

”E al doilea an cu restricții, dar de data aceasta veștile sunt pozitive. Speranțele s-au transformat rapid în certitudini. Vaccinarea cât mai multor români înseamnă cât mai puține infectări și decese. Înseamnă eliminarea restricțiilor, sfârșitul pandemiei și revenirea la normalitate.

Chiar dacă am depășit vârful acestui val epidemiologic nu suntem încă în măsură de a renunța de tot la restricții. Restricțiile s-au dovedit corecte, adecvate și luate la timp. Până în acel moment când vom stopa răspândirea virusului trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim: pandemia nu a dispărut. Se impune să fim la fel de vigilenți.

ADVERTISING

Știm că este greu, că de mai bine de un an am renunțat la viața noastră obișnuită. Dar revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape. Vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei pandemiii și de a ne recâștiga dreptul la o viață normală, fără restricții.Stă în puterea fiecăruia dintre noi așa că vă invit pe toți să vă vaccinați”, a conchis șeful statului.

Vezi aici și ce alte declarații a mai făcut președintele și cum a răspuns întrebărilor jurnaliștilor: Iohannis dă asigurări 100% că PNRR va fi un succes, l-a preferat pe Predoiu lui Stelian Ion și nu e mulțumit că PNL nu-i sancționează pe liberalii ”penali” (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇