INS: În mai 2020 au murit mai puțini oameni ca în mai 2019. Scădere dramatică a numărului de căsătorii, dar și divorțuri

INS: În mai 2020 au murit mai puțini oameni ca în mai 2019. Scădere dramatică a numărului de căsătorii, dar și divorțuri

Numărul deceselor în luna mai 2020 a scăzut cu 5% față de luna mai 2019. Foarte mult a scăzut și numărul căsătoriilor (cu 81% față de 2019) și al divorțurilor (scădere de 59% față de 2019), pe fondul reglementărilor impuse de autorități în starea de urgență și alertă.

Potrivit raportului INS, în luna mai 2020 au decedat 20.249 de oameni, numărul fiind cu 1.015 mai mic decât raportul din luna mai 2019. În tot acest timp, aproape două treimi din numărul deceselor s-au înregistrat la persoane de peste 70 de ani.

decese
Sursa: insse.ro

Sporul natural s-a menținut negativ in luna mai 2020, timp în care s-au înregistrat o cincime din numărul căsătoriilor înregistrate în aceeași lună din anul 2019. De asemenea, s-au înregistrat și mai puțin de jumătate din divorțurile înregistrate în luna mai din anul precedent.

ADVERTISING

Raportul subliniază că situația este, evident, generată de situația sanitară globală și de măsurile luate de autorități în consecință.

”(…)Ordonanțele militare au introdus anumite limitări în posibilitatea de desfăşurare a unor evenimente cu mai mult de 3 persoane, au limitat deplasările în afara locuinței și în afara localității, au suspendat activitățile în spații închise, au determinat Uniunea Notarilor Publici să amâne termenele pentru dosarele de divorț aflate pe rol după sistarea stării de urgență”

INS
casatorii
Sursa: insse.ro

Citește și: România rămâne pe primul loc în UE la numărul de decese și cazuri noi de Covid

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇