Încă o categorie de bugetari cu salarii majorate, anunță ministrul Raluca Turcan

Încă o categorie de bugetari cu salarii majorate, anunță ministrul Raluca Turcan

Încă o categorie de bugetari va avea curând salariile majorate, în anul electoral 2024. Este vorba despre angajaţii din muzee şi biblioteci.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a purtat discuţii cu sindicatele din domeniu şi spune că va exista curând o majorare salarială pentru aceşti bugetari.

"Ieri, împreună cu şeful Cancelariei Prim-Ministrului şi colaboratori din Ministerul Culturii, am avut o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul cultural.

În urma acestor discuţii, dar şi a celor avute anterior cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, putem afirma că va exista curând o majorare salarială pentru angajaţii din muzee şi biblioteci care să reducă sau chiar să elimine inechităţile salariale dintre aceştia şi categoriile profesionale echivalente din alte domenii de activitate'', a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

ADVERTISING

În ianuarie, sindicaliștii din muzee anunțau proteste şi că vor să dea Guvernul în judecată.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă ”CulturMedia”, afiliată la CNS Cartel Alfa, susţine că noile creşteri salariale din Educaţie fac ca diferenţa între un specialist aflat pe acelaşi grad să fie "mai mare de 1.500 de lei, în favoarea specialiştilor din sistemul de învăţământ”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇