Încă 25 de localități emit certificate de naștere sau deces în format digital

Încă 25 de localități emit certificate de naștere sau deces în format digital

Ministerul Afacerilor Interne anunță o nouă extindere a Sistemului Informatic prin interconectarea la S.I.I.E.A.S.C. cu 25 de localități. Este vorba despre comunități din județele Constanța, Cluj, Ialomița, Iași, Hunedoara, Sibiu și Timiș.

Activitatea de înregistrare a evenimentelor de viată naștere și deces, desfășurată de către ofițerul de stare civilă, se va realiza în format digital în alte 25 de localități, anunță MAI. Proiectul a fost lansat

Cetățenii din Cluj-Napoca, Constanța, Slobozia, Iași, Deva, Sibiu, Timișoara și din județul Ilfov pot de săptămâna trecută să obțină aceste documente în format digital.

ADVERTISING

Accesarea serviciilor digitale privind nașterea și decesul devine acum accesibilă și pentru locuitorii următoarelor municipii, orașe și comune:

  • Fetești și Tăndărei din județul Ialomița;
  • Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Năvodari, Ghidărești, Valu lui Traian, Mircea Vodă, Saligny din județul Constanța;
  • Răducăneni, Țibănești și Costuleni din județul Iași;
  • Florești și Huedin din județul Cluj;
  • Mediaș din județul Sibiu;
  • Lugoj, Recaș, Gătaia, Giroc, Satchinez, Uivar, Periam, Sag și Fibiș din județul Timiș.
ADVERTISING

MAI mai anunță că „întrucât, extinderea Sistemului Informatic Integrat se realizează etapizat, fiind necesară interconectarea celor 3.188 de unități administrative-teritoriale, platforma destinată prestării serviciilor exclusiv on-line cetățenilor, la momentul actual, nu poate fi accesibilă”.

În prezent, pentru a obține un certificat de stare civila naștere sau deces, solicitantul trebuie să se deplaseze la oficiul de stare civilă unde depune documentele necesare, respectiv, cererea de eliberare a certificatului de stare civilă, document care se poate elibera atât în format digital, la adresa de e-mail comunicată ofițerului de stare civilă, dar și în format fizic, printat pe un formular securizat, în funcție de opțiunea cetățeanului.

ADVERTISING

Extinderea, la nivel național, a Sistemului Informatic are ca termen de finalizare data de 24 septembrie 2024, a precizat MAI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇