Târgul de Craciun din Craiova a fost închis de DSV la numai o oră de la deschidere. Olguța Vasilescu acuză prefectul și "instituțiile de forță" (Video)

În municipiul Craiova, autorităţile locale au aprins, sâmbătă seara, luminile de sărbători și Târgul de Crăciun.

Târgul însă a fost închis la nici o oră după ce fusese dechis, informează Gazeta de Sud.

DSV-ul a închis toate căsuțele la nici o oră de la inaugurarea târgului, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare, iar producătorii și comercianții, care urmau să-și vândă produsele în cadrul târgului, au fost închiși rând pe rând de DSV Dolj, potrivit sursei citate.

Comercianții spun că nici nu au deschis bine tarabele că au fost luați la puricat de către poliție, inspectorii de la ITM Dolj și angajați de la DSV Dolj. Toate căsuțele din Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul sunt la acest moment închise.

ADVERTISING

Vasilescu acuză prefectul şi ”instituţiile de forţă şi control”

În replică, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, acuză că prefectul de Dolj şi ”instituțiile de forţă şi control” au cerut comercianţilor din Târgul de Crăciun să închidă chioşcurile, afirmând că ”după ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei, şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, deşi alte sute de chioşcuri funcţionează în alte zone ale oraşului.

”Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să inchidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului?

ADVERTISING

Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă în 17 noiembrie că în acest an nu pot fi organizate  târguri de Crăciun, considerând că organizarea acestora în condiţii de pandmie este ”imposibilă şi inoportună”.

ADVERTISING

Ulterior, primarul Craiovei a scris pe Facebook: ”Şi la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleaşi restricţii precum cele impuse şi de noi la Craiova, cu diferenţa ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orăşelul copiilor, ci doar căsuţe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat. Nu veţi găsi mâncare preparată la faţa locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staţioneze prea mult în faţa chioşcurilor de Crăciun”.

Târgul de Crăciun drive-thru, soluţia dintr-un orăşel bavarez pentru a nu anula festivităţile, în ciuda pandemiei

Târgul de Crăciun din Sibiu nu va avea loc în 2020, din cauza pandemiei

Nicuşor Dan: O să avem decoraţiuni discrete de Crăciun, dar nu târg (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇