Harta Întreprinderilor Sociale din România!

hartaintreprinderilor

Economia socială este un domeniu prin care se identifică și se implementează soluții inovatoare la problemele sociale, economice sau de mediu ale comunităților.

În prezent în România își desfășoară activitatea cca. 1.642 de întreprinderi sociale, 45 de întreprinderi sociale de inserție și 5302 de ONG-uri cu activitate economică. Toate aceste entități au același obiectiv: să aducă prin activitatea lor un impact social pozitiv.

Pentru că la noi în țară domeniul Economiei sociale este în plină dezvoltare, una dintre cele mai mari fundatii Iasi, Fundația Alături de Voi România, a lansat în noiembrie 2021 un proiect extrem de util: platforma interactivă Harta Întreprinderilor Sociale.

ADVERTISING

Harta Întreprinderilor Sociale este prima platformă digitală cu operatorii economici de impact social din România, Republica Moldova și Ucraina. Obiectivul principal al acestei platforme este promovarea achizițiilor responsabile social.

Știai că poți să contribui la susținerea angajaților ce provin din grupuri sociale vulnerabile prin simpla achiziție a produselor și serviciilor realizate de către aceștia în cadrul întreprinderilor sociale? Pe lângă calitatea garantată a produselor și serviciilor oferite de acest tip de întreprinderi, dacă alegi să faci achiziții responsabile social, vei aduce un impact social pozitiv și vei susține dezvoltarea comunităților. În plus, companiile din România, cu peste 50 de angajați și care nu au 4% persoane cu dizabilități angajate, pot să achiziționeze produse și servicii de la întreprinderi sociale cu statut de unitate protejată autorizată și pot deconta costurile achizițiilor din taxa pe dizabilitate plătită la bugetul de stat.

ADVERTISING

Dacă nu știi cum să găsești aceste întreprinderi sociale accesează Harta Întreprinderilor Sociale și descoperă afacerile sociale din zona ta!

Cumpără produse și servicii de la întreprinderi sociale! Prin achizițiile responsabile social vei obține valoare și vei aduce valoare în comunitate.

De asemenea, Harta Întreprinderilor Sociale reprezintă o platformă utilă pentru cei ce fac parte din grupuri sociale vulnerabile. Cum? Aceștia pot identifica întreprinderile sociale care i-ar putea ajuta cu servicii sociale adaptate nevoilor lor.

ADVERTISING

Harta Întreprinderilor Sociale poate fi accesată pe site-ul Fundației Alături de Voi România: www.alaturidevoi.ro. 

Dacă reprezinți o întreprindere socială o poți înscrie pe platforma Harta Întreprinderilor Sociale și ai următoarele beneficii: înregistrare și promovare gratuite, acces la o piață mai mare de desfacere, acces la o comunitate de antreprenori sociali. În plus, întreprinderile sociale de inserție care se înscriu pe platformă vor fi incluse automat și în Harta Europeană a Întreprinderilor Sociale de Inserție, dezvoltată de European Network of Social Enterprises (ENSIE).

Accesează acum Harta Întreprinderilor Sociale și dezvoltă parteneriate cu impact social pozitiv!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇