Guvernul a modificat Codul Muncii. Sancțiuni pentru „munca la gri” și pentru angajatorii care întârzie plata salariului

Guvernul a modificat Codul Muncii. Sancțiuni pentru „munca la gri” și pentru angajatorii care întârzie plata salariului

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că, în cadrul şedinţei de Guvern, a fost adoptată modificarea Codului Muncii prin care se sancţionează „munca la gri”.

”Am adoptat modificarea Codului Muncii prin care definim munca subdeclarată şi introducem ca şi contravenţii folosirea muncii subdeclarate.

În România există un fenomen îngrijorător cu privire la munca la gri care pe de-o parte disimulează contractele pe termen lung cu contracte pe termen scurt şi aceste contracte care conţin şi altfel de plăţi, în plic cum s-ar spune, dăunează tuturor părţilor implicate în contractele de muncă", a declarat Turcan.

ADVERTISING

Sancţiunile sunt între 8.000 şi 10.000 de lei, a precizat ministrul.

"Sancţiunea pentru munca subdeclarată este între 8.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare salariat. În acelaşi timp am exitins perioada de compensare a muncii suplimentare prin zilele libere plătite de la 60 la 90 de zile.

În cazul în care angajatorul depăşeşte cu mai mult de o lună termenul stabilit în contract pentru plata salariului, sancţiunea prevăzută este între 5.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul şi, de asemenea, sancţionăm şi întârzierea la plata salariului din partea angajatorilor", a declarat Turcan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇