Gestul nobil făcut pe Charlie Ottley pentru copiii care l-au jefuit

Gestul nobil făcut pe Charlie Ottley pentru copiii care l-au jefuit

Jurnalistul britanic Charlie Ottley doreşte să le ofere o şansă la viaţă copiilor care i-au furat echipamentele de filmare dintr-un parc din Timişoara şi îi va invita să asiste la filmările documentarului Flavours of Romania pentru a-i inspira în acest fel.

Mamei copiilor îi va fi găsit un loc de muncă pentru a nu mai fi nevoită să trăiască pe străzi, deoarece soţul ei este la închisoare.

Charlie Ottley a susţinut miercuri o conferinţă de presă, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, alături de preşedintele CJ Timiş. Alin Nica a dezvăluit că în luna decembrie a purtat primele discuţii cu Charlie Ottley pentru a realiza un film de promovare pentru Timişoara, care va fi Capitală Europeană a Culturii.

El s-a referit şi la incidentul în urma căruia Charlie Ottley a rămas fără echipamentele de filmare, după ce i-au fost furate de nişte copii, într-un parc central din Timişoara.  

ADVERTISING

”Anul trecut în decembrie, când ne-am întâlnit în Parcul Crăciunului. Atunci am gândit să lucrăm la un proiect mai amplu, de a promova Timişoara şi Timişul din perspectiva Capitalei Europene a Culturii. Există foarte puţine materiale de promovare a Timişoarei pentru anul viitor, iar comunicarea lasă de dorit. Nu ne interesează promovarea pentru timişoreni, pentru că aici oamenii ştiu că Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Ne interezează promovarea pentru exterior, pentru eventualii turişti din străinătate, din ţară, care sunt atraşi de viitorul program cultural pe care îl vom avea. Încercăm să folosim această întâmplare nefericită, să dăm o turnură pozitivă, din interesul Timişoarei şi timişorenilor”, a declarat Alin Nica.  

Jurnalistul britanic a subliniat, la rândul său, că adevăratele victime sunt copiii, în toată întâmplarea legată de echipamentele tehnice.  

ADVERTISING

”Nu suntem victime aici, adevăratele victime sunt copiii. Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă şi să meargă la şcoală a doua zi. I-au dezmăgit părinţii, societatea. Şi sunt copii, fie că sunt cetăţeni rromi sau români merită o şansă bună la educaţie, iar părinţii au nevoie de reabilitare să ofere copiilor o nouă şansă sau vom perpetua acest ciclu al infracţionalităţii. 

Profit de această ocazie să le spun oamenilor că suntem norocoşi să îi ajutăm pe aceşti copii. Nu numai că nu vrem să fie pedepsiţi în vreun fel, pentru că nu este vina lor. Am vrea să profităm de această ocazie şi să le oferim şansa de a ne vizita când filmăm Flavours of Romania aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare.

Aş vrea să le ofer o cameră, să îi învăţ să filmeze şi să le oferim un start sperând să îi încurajăm şi să îi inspirăm să nu facă greşelile părinţilor lor, pentru că din câte înţeleg, tatăl lor e în închisoare”, a declarat Charlie Ottley.  

ADVERTISING

"Mulţi spun că sunt rromi, dar sunt copii şi fiecare copil merită un scop în viaţă"

Jurnalistul britanic poate face aceste gesturi doar pentru familia care i-a furat echipamentele.   

”Putem face asta pentru această singură familie, sper, dar sunt mii de familii de acest fel peste tot în ţară, copii care cerşesc în parcări, în faţa supermarketurilor şi îi dezamăgim, noi ca ţară îi dezamăgim. Merită fiecare şansă. Pentru că sunt rromi, există multă xenofobie când e vorba despre ei sau cel puţin asta am întâlnit eu şi de multe ori problema este ignorată.

Mulţi spun că sunt rromi, dar sunt copii şi fiecare copil merită să aibă oportunităţile de a avea un scop în viaţă. Astfel, îi invit să vină să ne vadă şi vreau să strângem bani pentru a le cumpăra o cameră şi am vrea să îi găsim mamei lor un loc de muncă ca să nu fie nevoită să trăiască pe străzi, pentru că soţul ei e în închisoare, iar copiii să facă infracţiuni ca să susţină familia, asta nu ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană”, a declarat Charlie Ottley.  

Acesta a atras atenţia că reforma socială ar trebui să înceapă de la bază şi a făcut apel la autorităţi să ajute familiile nevoiaşe.  

”Reforma socială ar trebui să înceapă de la bază şi îi rog pe toţi cei care văd aceste imagini să transmită mai departe: dacă vedeţi o familie care are nevoie de ajutor, încercaţi să îi ajutaţi, să găsiţi fonduri să îi luaţi pe aceşti copii de pe străzi, să îi trimiteţi la şcoală, astfel încât ei să nu facă greşelile pe care le-au făcut părinţii lor.

Cred că această întâmplare ar putea fi un lucru pozitiv, dacă ne unim forţele. Hai să realizăm că copiii sunt cea mai mare comoară, moştenire a acestei ţări. Să ne asigurăm că toţi au şanse egale să avanseze în viaţă”, a declarat Charlie Ottley.  

Jurnalistul a povestit cum a fost jefuit în zona centrală a Timişoarei, afirmând că stătea pe bancă, iar cineva s-a apropiat şi i-a luat rucsacul în care se aflau echipamente de filmare şi a fugit. Ottley a precizat că s-a luat după hoţ, dar acesta era mai bine antrenat. El a făcut apel la cel care a furat echipamentele să îi înapoieze cardul cu imaginile filmate. În cursul zilei de marţi, echipamentele tehnice ale lui Charlie Ottley au fost recuperate de poliţişti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇