Episcopul de Liverpool pledează pentru recunoaşterea căsătoriilor gay şi oficierea lor în biserică

Episcopul de Liverpool pledează pentru recunoaşterea căsătoriilor gay şi oficierea lor în biserică

Episcopul de Liverpool, Paul Bayes, a pledat în favoarea recunoaşterii căsătoriilor între persoane de același sex de către Biserica Anglicană şi a oficierii unor astfel de ceremonii în biserici. Este cel mai înalt prelat din Anglia care susține acest lucru.

Într-un discurs controversat de sâmbătă, episcopul a afirmat că “lumea de dincolo de Biserică” consideră actuala poziţie a acesteia ofensatoare, opresivă şi o dovadă de ipocrizie, notează The Guardian.

Chestiunile legate de orientare sexuală, gen şi căsătorii între persoane de acelaşi sex au scindat Biserica Anglicană în ultimele decenii, membrii conservatori insistând pentru păstrarea învăţăturii tradiţionale conform căreia o căsătorie este o uniune între un bărbat şi o femeie, de partea cealaltă existând cei care militează pentru schimbare, care susţin că Biblia promovează egalitatea.

ADVERTISING

Bayes, care a devenit în ultimii ani tot mai vocal cu privire la drepturile comunităţii LGBT, a condamnat în discursul său şi rasismul instituţional şi atitudinea Bisericii faţă de persoanele cu dizabilităţi.

“Vreau să văd că membrii LGBTQ+ încetează să mai ascundă cine sunt de teamă că vor fi expuşi terapiei de conversie sau că le va fi interzis să slujească în biserici.

Vreau să văd încetarea anchetării viitorilor preoţi cu privire la vieţile lor private. Vreau să văd toate aceste lucruri înainte să mor”, a spus Bayes.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste două săptămâni, Sinodul General al Bisericii Anglicane va discuta din nou, cu ocazia unei întâlniri online, teme legate de sexualitate.

C.S.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇