ENGIE ajută cu panouri solare zeci de familii nevoiașe, care vor avea astfel pentru prima dată curent electric

ENGIE ajută cu panouri solare zeci de familii nevoiașe, care vor avea astfel pentru prima dată curent electric

ENGIE Romania, în parteneriat cu asociația Micul Geniu, oferă acces la energie electrică regenerabilă provenind de la soare pentru 20 de familii care trăiesc în sărăcie extremă.

Proiectul pilot, derulat în opt județe, ajută familiile care se află într-o situație financiară foarte dificilă și care erau nevoite să recurgă la surse de iluminat pe bază de petrol lampant, nocive pentru sănătatea lor și cu potențial ridicat de accidente. 

Locuințele respective nu erau prevăzute cu nicio sursă de energie electrică, fapt pentru care instalarea de panouri fotovoltaice este soluția durabilă și autonomă ce le va permite să își producă, fără costuri asociate, energia electrică necesară pentru consum.

ADVERTISING

Familiile pentru care a fost implementată această soluție sunt majoritar monoparentale, cu copii înscriși într-o formă de învățământ. În această perioadă, în care învățământul online prevalează, accesul la energie condiționează accesul la educație, creând în acest fel premisele ieșirii din cercul vicios al sărăciei extreme. 

Engie

“Dezvoltarea energiei din surse regenerabile este una dintre prioritățile strategice ale Grupului ENGIE, iar transpunerea ei în proiecte sociale este o axă importantă a implicării noastre în comunitate. Proiectul derulat adresează o triplă problematică: de natură socială, permițând accesul la energie a categoriilor defavorizate, de mediu, prin instalarea unor surse de producție de energie regenerabilă, și nu în ultimul rând educațională, accesul la educație fiind condiționat de cel la energie. Ne bucurăm că am putut contribui, alături de partenerii de la Micul Geniu la rezolvarea acestora prin implementarea unei soluții în al cărei viitor credem cu tărie”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

ADVERTISING

“Ne bucurăm să oferim, împreună cu ENGIE Romania, o șansă în plus pentru copiii proveniți din familii defavorizate. Acces la energie electrică înseamnă acces la educație, copiii având posibilitatea să continue școala și să poată spera la un viitor mai bun.”, a declarat Bogdan Micu, președinte asociația Micul Geniu

Prin acest proiect, ENGIE își reconfirmă angajamentul față de necesitatea educației pentru viitor, cât și de implementarea de soluții de energie verde, prietenoase cu mediul înconjurător și sustenabile.

ADVERTISING

ENGIE Romania a investit, din 2005 până în prezent, 1.650.000 euro în proiecte ce promovează soluții sustenabile, derulate în parteneriat cu mai multe ONG-uri, iar angajaţii săi au dedicat aproximativ 1.000 de ore de voluntariat în sprijinul a aproximativ 70.000 de beneficiari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇