E nevoie de lucrări în plus la Podul Grant. Când promite Nicușor Dan că îl va redeschide

E nevoie de lucrări în plus la Podul Grant. Când promite Nicușor Dan că îl va redeschide

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că circulația pe Podul Grant se poate deschide în luna martie 2024, cu toate că deja constructorul a descoperit că trebuie să facă lucrări suplimentare, neprevăzute.

În plus, Nicușor Dan spune că – la 2 săptămâni după ce s-a blocat circulația în zonă, după închiderea podului – deja se circulă mai bine pe acolo. Schimbarea se datorează unor adaptări a timpilor semafoarelor și colaborării dintre polițiștii de la MAI cu cei locali, angajați la PMB și primăriile sectoarelor 1 și 6.

În dimineața zilei de luni, 30 octombrie - la 2 săptămâni de la închiderea circulației pe Podul Grant în vederea reparării acestuia de către S.C. Bog'Art SRL - Nicușor Dan a mers, împreună cu directorul Administrației Străzilor din PMB, Aurelian Bârgău - să verifice stadiul lucrărilor.

ADVERTISING

„Constructorul s-a ținut de cuvânt pe ce urma să facă în aceste 2 săptămâni: a decopertat straturile de asfalt și hidroizolația pe deasupra podului.

Pe partea de linie de tramvai, cam pe jumătate din pod s-a îndepărtat cuva tramvaiului. Și cam într-o săptămână o să fim în aceeași situație și acolo (adică se va elimina toată - n.red.).

Mi s-a spus că nu figura în documentația tehnică și, deci, nici expertiza pe baza căreia s-a făcut proiectul tehnic, faptul că sub hidroizolație nu s-a găsit structura de beton, ci o improvizație. E vorba despre un strat de ciment de 5 cm, aproximativ. Care nu este suficient pentru a asigura o aderență perfectă pentru hidroizolație.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E o mică lucrare suplimentară de câteva zile care înseamnă îndepărtarea și a acestei pelicule de 5 cm, de sub hidroizolație.

Asta legat de partea superioară. Grinzile superioare sunt foarte afectate și majoritatea trebuie înlocuite. Pentru că a intrat apă și le-a afectat.

Pe partea de sub pod, am văzut împreună o grindă care este afectată. Din cele aproximativ 50 care susțin podul. Săptămâna asta vor veni și expertul și proiectantul pentru a vedea ce este de făcut.

Dar per ansamblu menținem ceea ce am spus: vrem ca în luna martie să finalizăm parte superioară. Pentru partea de dedesubt, adică pentru consolidarea pilonilor care susțin podul, termenul poate fi mai îndelungat, pentru că nu afectează circulația”, a declarat Nicușor Dan.

În direct de la Podul Grant pentru a verifica dacă lucrările de consolidare si reabilitare sunt în grafic

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 30 octombrie 2023

La scurt timp după conferință, PMB a postat și pe Facebook detalii despre vizita primarului general pe șantier.

🚧Am verificat astăzi stadiul lucrărilor de consolidare și reabilitare a Podului Grant și am constatat că suntem în...

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 30 octombrie 2023

Jurnaliștii prezenți la conferința l-au întrebat pe Nicușor Dan cum îi răspunde primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la solicitarea de urgentare a reparațiilor. Ciucu i-a cerut public lui Nicușor Dan să se muncească în 3 schimburi la pod, ca lucrările să se finalizeze mai repede pentru că paralizează traficul spre și dinspre Sectorul 6.

După închiderea de către PMB a circulației pe Podul Grant, Sectorul 6 este blocat. Există un plan de dirijare a...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Luni, 16 octombrie 2023

Reprezentantul firmei de construcții Bog'Art SRL a declarat că se lucrează în 2 schimburi, dar acestea acoperă aproape tot intervalul unei zile. Mai exact, primul schimb lucrează între orele 00:07 și 18:00, iar al doilea schimb între orele 18:00 și 05:00.

ADVERTISING

Potrivit lui Nicușor Dan, nu sunt în permanență mulți muncitori pe pod - lucru semnalat de bucureșteni - pentru simplul fapt că mare parte dintre lucrări se face mecanizat.

În plus, primarul general susține că prin zonă se circulă deja mai ușor, chiar dacă podul rămâne închis.

„Exact acum 2 săptămâni (când s-a blocat traficul în urma închiderii circulației pe pod), a fost prima zi (în care s-a închis podul și s-a lucrat la el – n.red.). Informația (că se închide podul în dimineața zilei de 15 octombrie - n.red.) nu a ajuns la timp la toți participații la trafic.

Am avut ghinion că a plouat. Blocaje de trafic. Am avut o lungă ședință cu Poliția Națională, poliția noastră locală și Poliția Locală Sector 6 și Sector 1 și am luat niște decizii atunci privind redirijarea unor fluxuri din intersecții.

Redefinirea unor termene a timpilor din semafoare. Și deja de a doua zi s-a circulat mai bine. Și oamenii au aflat și au mers pe rute ocolitoare. Și polițiștii din intersecții sau semafoarele și-au făcut datoria. Pe anumite străzi am mai luat din mașinile care erau parcate pentru a se putea circula pe o bandă suplimentară.

Nu e perfect cum se circulă acum, dar e mult mai bine decât atunci când s-a blocat, acum 2 săptămâni”, a declarat primarul general.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇